Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Nakon dva dana borbe požar u Nacionalnom parku Lovćen stavljen pod kontrolu

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, Služba zaštite je zajedno sa Službom ambijentalne higijene NP Lovćen nastavila od jutros da gasi požar sa raspoloživim sredstvima

Požar koji je juče izbio na Bukovici, a za koji postoji sumnja da je podmetnut, nakon dva dana je stavljen pod kontrolu i očekujemo da će do sjutra biti lokalizovan, kazao je danas direktor Nacionalnog parka Lovćen Vladimir Martinović.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, Služba zaštite je zajedno sa Službom ambijentalne higijene NP Lovćen nastavila od jutros da gasi požar sa raspoloživim sredstvima.

Zatim im se priključila Služba zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje sa cistijernama, te Vazduplovna jedinica Vojske Crne Gore sa dva helikoptera, bez čije pomoći se ne bi moglo puno uraditi, imajući u vidu da je vatrena stihija izbila na nepristupačnom terenu koji je jedino moguće gasiti iz vazduha.

I građani su se samoinicijativno organizovali kako bi pomogli, ali ih je Uprava Nacionalnog parka zamolila da za sada ne učestvuju u lokalizovanju požara zbog moguće opasnosti po njihove živote.

Iz NP Lovćen su zahvalili opštinskim vatrogasnim službama, Helikopterskoj eskadrili Vojske Crne Gore, Sektoru za vanredne situacije MUP-a, svim drugim učesnicima, kao i vlasniku jednog restorana, Deju Novakoviću, na izuzetnoj pomoći. Novaković je, istakli su, osim što je gasio požar na terenu, obezbijedio i hranu i piće.

“I dalje ćemo nastaviti da kontrolišemo i pratimo situaciju na terenu. Vjerujemo da će tokom sjutrašnjeg dana požar biti lokalizovan, a sreća je da se nije proširio prema Njegušima i Trešnji, gdje je gusta borova šuma i gdje se ne bi moglo lako spriječiti širenje vatrene stihije“, poručio je Martinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
17.08.2021-22:15 22:15

I po količini piromana se vidi koliko je osvježilo u četničkoj Crnoj Gori! Ovo nijesu piromani od bolesti no piromani od mržnje!