Subota, 1 Oktobra, 2022
Rubrika:

MEDIJSKA ANARHIJA: Dozvoljeno da se državnim novcem finanasiraju tzv. mediji, proruska kampanja i negiranje genocida!

Pravni stav Tužilaštva u suštini može donijeti totalni haos u sektoru medija, jer dok ova platforma širi otrovnu porpagandu po nalogu srpskih i ruskih tajnih službi, svo vrijeme se srda sa zakonima Crne Gore jer im je u impresumu kao glavni i odgovorni urednik naveden kubanski bokser Feliks Savon!

Elektroprivreda Crne Gore i CEDIS neće odgovarati jer finansiraju tzv.medij IN4S koji nije registrovan u zvaničnoj Evidenciji medijskih kuća. To je odlučilo Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću kojem je portal AKTUELNO proslijedio pitanja još 2. juna.

Zaključio sam da nema osnovna za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – saopštio je državni tužilac Dejan Đorojević odgovarajući na pitanje portala Aktuelno da li će pokrenuti postupak zbog ilegalnog finansiranja neregistrovanog ,,medija” IN4S.

U odgovoru je dodao – ”ukoliko nijeste zadovoljni odlukom ovog tužioca, imate pravo da podnesete krivičnu prijavu protiv određenog lica, za koje smatrate da je odgovorno za određeno krivično djelo’‘.

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću ovim implicira da oni neće činiti ništa i da građani moraju privatnim tužbama i prijavama da se bore protiv eksplicitnog kršenja zakona od strane državnih preduzeća kojima rukovodi kadar velikosrpskih partija. Oni će i dalje ilegalno moći da finansiraju svoje propagandne ispostave. 

Otvoreno negiranje genocida

Ovakav stav Tužilaštva uvod je u totalnu finansijsku anarhiju, jer se novi tzv. mediji pojavljuju skoro svakodnevno, bez ispunjavanja osnovnih zakonskih normi. To znači da sada bilo koja državna firma koja upravlja novcem građana može da uplaćuje finansijska sredstva svima onima koji se predstave kao medij. Sve to može uvesti novi haos u prilično nesređenom medijskom sektoru.

Najflagrantniji primjer kršenja zakona o medijima već godinama je tzv.portal IN4S. Državne firme Elektroprivreda Crne Gore i CEDIS već mjesecima se reklamiraju na tom tzv. portalu koji nije registrovan u Evidenciji medija!

Na ”portalu” IN4S mogu se naći reklame ove dvije državne kompanije, ali nije jasno kome uplaćuju novac, pošto u impresumu nije navedena nijedna firma koja stoji iz ovog tzv. portala, koji važi za propagandnu ispostavu srbijanske BIA-e.

Iako se ne zna ko formalno stoji iza ove putinističko-neočetničke propagandne ispostave, zna se da su neformalni utemeljitelji Vladimir Božović, odlazeći rektor Univerziteta i Gojko Raičević. Odgovornost za ovakve vrste ugovora je na izvršnom menadžmentu odnosno direktorima EPCG Nikoli Rovčaninu i CEDIS-a Vladimiru Čađenoviću.

Ova dvojica direktora i funkcionera Demokrata trebalo bi da znaju da na ovaj način pomažu i kampanju “Nije crnogorski, ako nije srpski” koja je istaknuta na glavnom dijelu naslovne strane ovog tzv. medija.

Velikosrpska propaganda

Fantom portal

Da je IN4S fantom portal potvrdila je prošle godine, sada već bivša ministarka zadužena za medije Tamara Srzentić koja je u dopisu GI 21. maj informisala da portal IN4S nije upisan u Evidenciji medija koju vodi Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

– Zbog toga smo prepoznali potrebu za daljim medijskim reformama kako bi se, kroz evidentiranje, podstakla i odgovornost medija zbog neprimjerenog sadržaja i govora mržnje – saopštila je Srzentić.

Međutim, ta reforma očito nije dala rezultate jer i dalje se ne vidi nikakav napredak.

Država finansira prorusku kampanju? 

Osim što se ne zna osnov po kojem se državnim, odnosno našim novcem finansira fantom portal, koji je ustvari ispostava BIA-e, problem je još dublji kada se vide objave na tom tzv. mediju.

Tako se može vidjeti otvorena promocija proruske agresorske politike u napadu se na Ukrajinu. U tekstovima se veliča predsjednik Rusije Vladimir Putin, a koliko se daleko ide u tome najbolje pokazuje činjenica da izvjestni Igor Damjanović koji se predstavlja kao novinar tzv. portala, redovno objavljuje putinističku video propagandu iz Ukrajine. Takođe, na tom tzv. portalu može se naći otvoreno negiranje genocida u Srebrenici i uvrede na račun drugih manjinskih naroda u Crnoj Gori.

I dok ova platforma širi otrovnu porpagandu po nalogu srpskih i ruskih tajnih službi, svo vrijeme se srda sa zakonima Crne Gore jer im je u impresumu kao glavni i odgovorni urednik naveden kubanski bokser Feliks Savon!

D.G.

Najnovije

Saobraćajna nezgoda na putu Danilovgrad – Nikšić, jedna osoba povrijeđena

Na putu Danilovgrad – Nikšić u mjestu Kujava danas oko 15: 15 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba povrijeđena, saopšteno...

Opština Bar postavila nove parkinge za bicikla u cilju popularizacije biciklizma

Opština Bar sprovela je postavljanje pet parking mjesta za bicikle na više lokacija u našem gradu kao dio aktivnosti vezanih za obilježavanje Evropske nedjelje...

Izdvojiti sredstva za planirane radove na građevinskim i elektrotehničkim operativnim sistemima

Neophodno je dostaviti informaciju, uz detaljno obrazloženje trenutnog stanja i potrebe da se izdvoje sredstva za planirane radove na građevinskim i elektrotehničkim operativnim sistemima,...

Dubljević uspješno otvorio sezonu, velika pobjeda Kljajićeve Gran Kanarije

Uspješan start sezone u Endesa ligi za Bojana Dubljevića. Valensija je na premijeri slavila na parketu Betisa 83:78. Kapiten crnogorske reprezentacije nije bio previše košgeterski raspoložen,...

Svjetska banka odobrila dodatnih 530 miliona dolara Ukrajini

Svjetska banka odobrila je dodatnih 530 miliona dolara za podršku Ukrajini da se "suoči sa hitnim potrebama izazvani ruskom invazijom", objavila je Banka sinoć. Podrška...

Najčitanije

Povezano

Ministar Filip Adžić potpisao odluku o zabrani ulaska Vladimira Božovića u Crnu Goru

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić potpisao je odluku o zabrani ulaska u Crnu Goru protjeranom ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću, saznaje Pobjeda. On je to uradio...

Knežević: Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru, sad je na redu srpski narod

Upravo sam informisan da je na zahtjev ANB-a ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru. Ranko Krivokapić je od danas i zvanično...

Bratić odgovorila Raduloviću: Nije tačno da je rektora Univerziteta postavila crkva

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić reagovala je na jučerašnju izjavu poslanika Pokreta za promjene PzP Branka Radulovića, koji je kazao da su aktuelnog...

Radulović: SPC i DF su postavili rektora UCG; Živković: Ovo je skandal

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović kazao je na današnjoj sjednici Skupštine kako su SPC i Demokratski front postavili rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića,...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stipe
09.08.2022-21:28 21:28

Vas fašiste i ustaše treba zabraniti ..

Cirkus Bia
09.08.2022-21:41 21:41

govedje VeSsti su isto sto i in4SS samo sofisticiranija pisanija