Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Nadežda Basara prekinula saradnju sa KCCG-om

Oni su naveli da je na sastanku koji je u aprilu održan u Ministarstvu zdravlja Basara prihvatila nastavak saradnje da bi ih naknadno obavijestila da ''više nije zainteresovana za produženje ugovora sa KCCG-om''

Prof. dr Nadežda Basara prekinula je saradnju sa Kliničkim centrom Crne Gore. Iz KCCG-a su saopštili da su Basari ponudili produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna 2024. godine. Oni su naveli da je na sastanku koji je u aprilu održan u Ministarstvu zdravlja Basara prihvatila nastavak saradnje da bi ih naknadno obavijestila da “više nije zainteresovana za produženje ugovora sa KCCG-om”.

“Bez zalaženja u detalje, KCCG informiše javnost da nikome ko za to nije nadležan i ovlašćen, ne priliči da pokuša da sistematizuje i resistematizuje radna mjesta u KCCG-u niti da formira ili reorganizuje odjeljenje i centre po sopstvenom nahođenju. Istovremeno, nije ni zakonito, pa ni uputno da eksterna lica pokušaju da odrede Fondu za zdravstveno osiguranje s kojom klinikom treba, a s kojom ne treba da potpisuje ugovore”, naveli su iz KCCG-a.

Iz KCCG-a naglašavaju da žale zbog odluke profesorke Basare kojoj su zahvalni na svemu što je uradila u ovoj ustanovi u posljednjih godinu dana i žele joj nastavak uspješne karijere.

“Odmah po saznanju da dr Basara ima druge planove, KCCG je počeo pregovore sa više stručnjaka iz oblasti hematoonkologije pod čijim mentorstvom će i početi transplantacije matičnih ćelija u našoj ustanovi tokom ove godine. Izgradnja i opremanje sterilne sobe privodi se kraju, kao i nabavka neophodnih ljekova koji do sada nijesu bili na listi odobrenih ljekova. Takođe, Zavod za transfuziju krvi je bio vrlo aktivan u pribavljanu nephodne opreme za delikatne procedure kao što je transplantacija koštane srži”, kažu u KCCG-u.

KCCG će po okončanju pregovora sa novim potencijalnim konsultantima obavijestiti javnost, a ubrzo nakon toga, kako očekuju, izvešće i prvu transplantaciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve