Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Na zahtjev Mandića i Kneževića odloženo suđenje za pokušaj državnog udara

Odloženo za 29. novembar

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 29. novembar zbog današnjih parlamentarnih obaveza Milana Kneževića i Andrije Mandića.

Predsjednik specijalnog vijeća, sudija Zoran Radović, uvažio je predlog okrivljenih Milana Kneževića i Andrije Mandića da se glavni pretres odloži, jer imaju obaveze u Skupštini Crne Gore.

Radović je saopštio da je svjedok saradnik Aleksandar Saša Sinđelić iz pritvora u Lepoglavi u Hrvatskoj dopisom obavijestio sud da je podnio krivičnu prijavu protiv Kneževića i Mandića koje smatra odgovornima za odugovlačenje sudskog postupka.

Sudija nije našao zakonsku mogućnost da kazni svjedoka saradnika Aleksandra Sašu Sinđelića jer je u dopisu poslatom Višem sudu vrijeđao optužene Milana Kneževića i Andriju Mandića nazivajući ih “udbaška mafija”.

“Očigledna je manjkavost Zakona o krivičnom postupku u ovom slučaju jer njime nije predviđeno kažnjavanje ukoliko svjedok pošalje uvredljivi dopis već samo ako krši procesnu disciplinu u sudnici na glavnom pretresu”, pojasnio je sudija Radović.

Sinđelić je pitao sud i zašto je njegova imovina blokirana i tražio da se obavijesti o narednom terminu ročišta u slučaju pokušaj terorizma.

Pismo je završio pozdravom: “Slava Rusiji”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve