Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Na Univerzitetu obnovljena obnovljena UNESCO katedra za obrazovanje za demokratsko građanstvo i ljudska prava

Aktivnosti Katedre, kako su naveli, u prethodnom periodu bile su uglavnom usmjerene na razvijanje međunarode mreže saradnje i implementaciju projekata na nacionalnom i internacionalnom nivou

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG) je obnovljena UNESCO Katedra za obrazovanje za demokratsko građanstvo i ljudska prava. Potpisivanjem UCG i UNESCO Sporazuma, Katedra će biti aktivna do 25. juna 2025. godine.

“Ova katedra prvobitno je bila uspostavljena na Filozofskom fakultetu 2005. godine i od tada je od izuzetne važnosti ne samo za akademski život već i za društvo u cjelini jer je svojim djelovanjem doprinijela razvoju demokratskih vrijednosti”, saopšteno je sa UCG.

Aktivnosti Katedre, kako su naveli, u prethodnom periodu bile su uglavnom usmjerene na razvijanje međunarode mreže saradnje i implementaciju projekata na nacionalnom i internacionalnom nivou.

“Projekti su, između ostalog, imali za cilj pripremu budućih nastavnika na Zapadnom Balkanu za obrazovanje za demokratiju i ljudska prava, podsticanje demokratske školske kulture u Crnoj Gori i jačanje akademskog integriteta u visokom obrazovanju”, naveli su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve