Nedjelja, 11 Aprila, 2021
Rubrika:

NA UDARU KORUMPIRANIH SUDOVA I ,,MEDIJSKOG GANGA” Viši sud odbacuje tužbe Željka Tompusa, dok Aktuelno plaća kazne i trpi cenzuru!

Za razliku od portala CDM čije su žalbe očekivano uvažene od Višeg suda u Podgorici, portal Aktuelno je u julu prošle godine doživio kulminaciju sudske hajke koju već duže vremena uz pomoć korumpiranih sudova protiv našeg portala vode medijski tajkuni Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović, suvlasnci koncerna Vijesti, u javnosti poznatog kao ,,medijski gang'' i ,,medijska mafija''. Saučesnici u progonu naše medijske kuće su Osnovni sud u Kolašinu i Viši sud u Bijelom Polju, koji su izostavili sve primjedbe koje je Viši sud u Podgorici uvažio u slučaju CDM-a.

Sudovi u Crnoj Gori vode se dvostrukim aršinima, podložni su korupciji, pritisku i zastrašivanju od strane sumnjivih kriminogenih struktura, a za to postoje i konkretni dokazi.

Viši sud u Podgorici u vijeću sastavljanom od hrabrih i principijelnih sudija – predsjednika Dejana Dragovića i članova Jelene Čabarkape i Aleksandra Stojanovića ukinuo je odluku Osnovnog suda u Podgorici koji je po tužbi suvlasnika vijesti, medijskog tajkuna Željka Ivanovića donio odluku na štetu portala Caffe del Montenegro (CDM).

Portal Aktuelno prošle sedmice došao je u posjed presude Višeg suda, koja nam je potrebna kao dokazni materijal u postupcima koje Ivanović i njegov koncern, u javnosti poznat kao ,,medijski gang”, vode protiv naše medijske kuće.

Osnovni sud u Podgorici donio je presudu prema kojoj je portal CDM bio dužan da plati 1.500 eura Ivanoviću na ime nadoknade zbog duševnih bolova, povrede časti i ugleda zbog objavljivanja četiri teksta u okviru serijala “Voajer i balerina” autora eminentnog istraživačkog novinara i publiciste Šekija Radončića, koje je ovaj portal prenio iz Dnevnih novina.

Željko Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić”

Međutim, prema odluci Višeg suda u Podgorici iz decembra prošle godine, u koju je portal Aktuelno imao uvid, ova odluka je ukinuta a predmet je vraćen na ponovno suđenje prvostepenom sudu – Osnovnom sudu u Podgorici.

Vrednosni sudovi i svjedočenje Radončića

U obrazloženju odluke se navodi da je Viši sud uvažio žalbu advokata CDM-a Nikole Maritnovića koji je naveo da je time što je odbijanjem da se sasluša autor tekstova Šeki Radončić jasno da se sud nije bavio ocjenom i analizom spornog sadržaja.  U žalbi koju je Viši sud usvojio navodi se da je bez svjedočenja autora nemoguće utvrditi sveobuhvatno činjenično stanje, jer su ”izostali razlozi o odlučujućim činjenicama”.

Viši sud takođe je usvojio dio gdje se advokat poziva na slobodu mišljenja i evropske konvencije, pa je veliki dio uvredljivih tekstova smatran za ”vrednosni sud” koji se ne mora dokazivati, niti za iznošenje vrednosnog suda trebaju dokazi.

To znači da je Viši sud kvalifikacije koje se koriste u Radončićevim tekstovima kao što su ”Željko Žeton”, ”Duško voajer i njegova balerina”, ”ugledni proruski matematičar Željko Ivanović Rubljov”, uzeo kao vrednosne sudove što je i očekivano.

Isprepadani i korumpirani sudovi oštetili Aktuelno

Za razliku od portala CDM-a čije su žalbe očekivano uvažene od Višeg suda, portal Aktuelno je u julu prošle godine doživio kulminaciju sudske hajke koju već duže vremena uz pomoć korumpiranih sudova protiv našeg portala vode medijski tajkuni Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović, suvlasnci koncerna Vijesti, u javnosti poznatog kao ,,medijski gang” i ,,medijska mafija”. Saučesnici u progonu naše medijske kuće su Osnovni sud u Kolašinu i Viši sud u Bijelom Polju, koji su izostavili sve primjedbe koje je Viši sud u Podgorici uvažio u slučaju CDM-a.

Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović: Čelnici ,,medijskog ganga” kako njihov koncern u svojim knjigama naziva istraživački novinar Šeki Radončić

Podsjetimo, Viši sud u Bijelom Polju, u vijeću sastavljenom od sudija Šefkije Đeševića kao predsjednika, Violete Raičević i Jadranke Ćulafić, u julu prošle godine je odbio žalbu portala Aktuelno i potvrdio presudu sudije Jadranke Pavlović iz Osnovnog suda u Kolašinu. Pavlović je u klasičnom slučaju korupcije pod pritiskom reketaških medija, inspirisana političkom ostrašćenošću nedopustivom za jednog sudiju, u januaru prošle godine donijela odluku da naš portal mora da plati 2.000 eura po tužbi medijskog tajkuna Ivanovića zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” koji je objavljen u Dnevnim novinama.

Nakon odluke Višeg suda u Podgorici vezano za slučaj CDM-a, pokazalo se da sudovi odlučuju po dvostrukim aršinima, i da su prestrašene i korumpirane sudije i ucjenjivački mediji koje u javnosti često nazivaju “reketašima” i “mafijaškim medijima”, najbolji recept za urušavanje integriteta koji crnogorsko pravosuđe uz veliku muku godinama pokušava da povrati.

Nacistički metodi cenzure i hajka na Aktuelno

Podsjetimo, suvlasnici koncerna Daily press u čijem su vlasništvu dnevna novina, televizija i portal Vijesti, Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović tužili su krajem marta 2019. godine portal Aktuelno zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića. Ivanović i Perović su tom prilikom osim portala Aktuelno tužili i Dnevne novine, Standard, Antenu M, CDM, Portal Analitiku i Skala radio.

Da stvari budu još gore po slobodu izražavanja, osim što je portal Aktuelno po odluci Višeg suda u Bijelom Polju platio kaznu zbog prenošenja tuđeg teksta, po nalogu suda smo morali da uklonimo sva četiri teksta objavljena u okviru serijala “Voajer i Balerina”!

Iako je nakon odluke Višeg suda više nego očigledno da se ovdje radilo o brutalnoj cenzuri i zabranjivanju jednog oblika književnog djela, portal Aktuelno je u skladu sa praksom poštovanja crnogorskih pravosudnih institucija privremeno uklonio, po ocjeni suda, “sporne” tekstove.

Šeki Radončić – raskrinkao ,,medijski gang”

Sada je jasno da ovakva odluka crnogorskih sudova, predstavlja presedan i eksplicitni oblik cenzure kakav nije viđen još od 1933. godine kada su Hitlerovi simpatizeri u nacističkoj Njemačkoj na ulicama palili lomače i na njih bacali knjige koje su smatrali za nepodobne.

Autor serijala “Voajer i balerina” poznati novinar i publicista Šeki Radončić, komentarišući u julu prošle godine za portal Aktuleno ovakvu cenzuru, kazao je da ovakva presuda govori o katastrofalnom stanju u kojem se nalazi crnogorsko pravosuđe, ali i strahu koji vlada od “medijskih dželata” iz koncerna Vijesti.

Presuda Višeg suda u Podgorici dokaz je da su Radončić i portal Aktuelno govorili istinu o djelovanju ,,medijske mafije” preko korumpiranih sudova.

Podsjetimo, portal Aktuelno već duže vremena je na meti brutalnih napada organizovane grupe ucjenjivačkih medija iz koncerna Daily press, koji vrše bestidno reketiranje naše medijske kuće računajući da će korumpirani i isprepadani sudovi podleći njihovim pritiscima. Opširnije o tome čitajte OVDJE.

U.P.A.

 

Najnovije

U ponedeljak promjenljivo oblačno

Sjutra će u Crnoj Gori biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, krajem dana naoblačenje, a tokom noći u južnim i centralnim predjelima ponegdje je...

Pioli: Ibra nije psovao sudiju, bio je to nesporazum

Zlatan Ibrahimović nije opsovao sudiju već je u pitanju bio nesporazum. Tvrdi to trener Milana Stefano Pioli. Italijanski mediji jutros pišu da je došlo do nesporazuma...

ABA: Mornar poražen od Cedevite Olimpije, F4 u domenu teorije

Šanse Mornara da se nađe u plej-ofu ABA lige svedene su na minimum. Barani su večeras u svojoj dvorani izgubili od direktnog konkurenta, ekipe Cedevita-Olimpije...

U svijetu od koronavirusa preminulo 2,9 miliona ljudi

U svijetu je od korona virusa umrlo dva miliona i 929.563 osobe, a zabilježeno je više od 135 miliona i 360.240 zaraženih, prenijela je...

UP: Četiri osobe će prekršajno odgovarati zbog incidenta u Beranama

Beranska policija uhapsila je tri osobe zbog incidenta koji se dogodio tokom kretanja organizovane auto-kolone, dok je protiv jedne osobe podnijeta prekršajna prijava u...

Najčitanije

Povezano

Šeki Radončić: Crna Gora je bure baruta, lako može eksplodirati

U Crnoj Gori je veoma dramatična situacija, to je jedno bure baruta koje lako može da eksplodira, samo je potrebna jača varnica, opisao je...

Evropski sud za ljudska prava: Obavezna vakcinacija je legalna

Evropski sud za ljudska prava donio je danas presudu u kojoj navodi da je obavezna vakcinacija legalna i da je možda potrebna u demokratskim...

ŠEKI RADONČIĆ: Javnost ima pravo da zna sve o najvećoj bankarskoj pljački i ulozi koncerna Vijesti

Novinar i pisac Šeki Radončić juče je u podgoričkom Osnovnom sudu, u svojstvu svjedoka, na ročište u predmetu po tužbi jednog od vlasnika ND...

Negiranje i poricanje genocida u Srebrenici je moralno divljaštvo

Holandska vlada 16. aprila 2002. godine podnijela je ostavku zbog genocida u Srebrenici, sedam godina nakon ovog užasnog zločina, a pošto je zvanični izvještaj...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
01.02.2021-19:59 19:59

Željko gedžovan zvani “zmaj”, kako nam sam objasni tekstu o iskustvu sa koronom, kad ga je tada doktorica J. a danas ministarka J.primila u roku od 10 min.u bolnicu. A ako nijesi zmaj, liječi se doma.