Upis u prvom roku na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) bolji je za 66 odsto nego prethodne godine, na oba studijska programa, saopštio je dekan te visokoškolske ustanove, Igor Vušanović.

Foto: rtcg.me

On je rekao da je struktura upisanih znatno bolja jer sada preovlađuju učenici sa odličnim i vrlodobrim uspjehom.

“To nam daje nadu da ćemo u narednim godinama značajno unaprijediti i kvalitet nastave i pratktičnog rada sa budućim studentima”, naveo je Vušanović.

Kako je kazao, upis se završava sjutra, a sadašnja statistika ukazuje da će na oba programa – Mašinstvo i Drumski saobraćaj biti slobodnih mjesta u drugom roku.

U Crnoj Gori, istakao je Vušanović, nema nezaposlenih mašinskih inženjera i potražnja za tim kadrom je veoma izražena.

“Ovim putem pozivamo sve mlade ljude kojima su tehnika i prirodne discipline bliske da nam se pridruže, jer pred nama su uzbudljive godine kada je riječ o studijama tehnike“, rekao je Vušanović.

On je kazao da će praktična nastava na studentskim projektima u okviru programa Mehatronika, i studentskog projekta Formula student, koji se razvija, biti prilika mladima da iskažu svoje pune potencijale i da vremenom budu spremni za tržište rada, koje sa nestrpljenjem očekuje diplomirane mašinske inženjere.

Komentari

avatar