Na Luštici već rasprodato 80% vila

Otvaranjem Hotela Čedi i prve faze naselja Marina na poluostrvu Luštica Crna Gora pozicionirala se na mapi prestiznih turističkih destinacija, kažu u kompaniji Luštica Development. To potvrđuju kupci vila i gosti hotela koji dolaze iz svih krajeva svijeta, kojima je kompanija već prodala oko 80 odsto vila.

Kompanija je u kompleks je, do sada, uložila 150 miliona eura, a naredne godine investicije bi mogle da premaše tu cifru.

“Naša očekivanja su i nadmašena. Hotel je zainteresovao goste sa najrazličitijih tržišta, pa smo imali posjetioce iz Zapadne Evrope, Srednjeg Istoka i Balkana. Očekujemo da će izgradnja novog hotela, koji planiramo za sljedeću godinu dovesti turiste pogotovo iz Srednjeg Istoka,odakle i mi dolazimo”, kazao je za TVCG finansijski direktor “Luštica Development”-a Muhamed Abuarab.

U narednom periodu u kompaniji očekuju jos veće interesovanje za Crnu Goru, ali i njihov kompleks. Cilj im je, kako su kazali, da “Luštica Bay” ima sve sadžaje koje se očekuju od najboljih evropskih destinacija.

“U kompleks je do sada uloženo nekih 150 miliona eura. Narednih nekoliko mjeseci investiraćemo između 40 i 80 miliona eura,a sljedeće godine planiramo da uložimo još 80 miliona eura”, poručio je Abuarab.

Kako je naglasio, investiciona klima, posebno u turističkoj privredi,  pozitivna je i zato su tu.

“Vlada nam je od velike pomoći, jer konstantno poboljšava procedure, ali još uvijek ima prostora za napredak. Najveći problem u dosadašnjem poslovanju nam je nedostatak kadra, bez obzira na to da li je u pitanju sama izgradnja ili kasnije poslovanje”, kazao je Abuarab, naglasivši da su spremni da obučavaju i zainteresovane za rad iz Crne Gore.

izvor: rtcg.me

 

Komentari

avatar