Utorak, 6 Decembra, 2022
Rubrika:

Na graničnom prelazu Božaj zaplijenjeno 520 kilograma narkotika

Kako su naveli iz UP, kamion je sinoć pristupio na granični prelaz kada je policijski pas obučen za pronalaženje narkotika markirao navedeni tovar

Službenici Uprave policije (UP) i Uprave prihoda i carina (UPC) danas su na graničnom prelazu Božaj zaplijenili oko 500 kilograma marihuane i 20 kilograma hašiša. U toku akcije uhapšen je P.Č. (38) državljanin Albanije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika, saopšteno je iz Uprave policije.

“Zajedničkim aktivnostima službenika Uprave policije i Uprave prihoda i carina na graničnom prelazu Božaj u kamionu albanskih registarskih oznaka, među ostalom robom (suvim biljem) pronađene su droge marihuana i hašiš”, navedeno je u saopštenju.

Kako su naveli iz UP, kamion je sinoć pristupio na granični prelaz kada je policijski pas obučen za pronalaženje narkotika markirao navedeni tovar.

“U ranim jutarnjim časovima policajci i carinici su kontrolisali tovar i pronašli 80 džakova sa sadržajem marihuane i hašiša ukupne težine oko 520 kilograma”, dodaje se u saopštenju.

Kamion sa pošiljkom deklarisanom kao ljekovito bilje, dodaju iz UP, kretao se iz pravca Albanije i trebao je da nastavi rutu prema zemljama Evropske unije, tranzitirajući kroz Crnu Goru, sa krajnjom destinacijom Njemačka.

“Policijski službenici su uhapsili su P.Č. (38) državljanina Albanije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika”, piše u saopštenju.

Napominju, saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika UP i UPC, još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve