Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Na Fakultetu dramskih umjetnosti obavezan prijemni ispit za sve kandidate

Za upis na FDU prohodnost imaju gimnazija, uključujući i sportsku gimnaziju, kao i sve srednje stručne škole i licencirana vjerska škola Medresa

Upisom Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju, studenti stiču priliku da zakorače u svijet velikog broja karijernih pravaca i da u paleti potencijalnih zanimanja odaberu da li će se opredijeliti za rad u filmskoj industriji, pozorištu ili medijima. To je kazala prodekanica za nastavu ovog Fakulteta mr Jovana Bojović i dodala da buduća profesija zavisi od studijskog programa koji student pohađa.

“Na osnovnim studijama Fakulteta dramskih umjetnosti postoje tri studijska programa: Gluma, Film i mediji i Drama i pozorište. Na Glumi je prošle godine primano 10 studenata, na Filmu i medijima 13, a na Drami i pozorištu 12”, rekla je prodekanica.

Ona je objasnila kako broj mjesta raspisanih Konkursom za upis na osnovne studije UCG nije bio popunjen u prvom roku, tako je postojala mogućnost polaganja prijemnog ispita i u narednim rokovima.

“Za upis na FDU prohodnost imaju gimnazija, uključujući i sportsku gimnaziju, kao i sve srednje stručne škole i licencirana vjerska škola Medresa”, precizirala je ona.

Ona je predočila da je, u susret prijemnim ispitima na Fakultetu dramskih umjetnosti u toku i kampanja STUDIRAJ NA FDU – CETINJE!, u okviru koje alumnisti ovog Fakulteta dijele svoja iskustva o studiranju i budućim kandidatima predstavljaju studijske programe.

Bojovićeva objašnjava da se kandidatima savjetuje da čitaju obaveznu literaturu, pripreme potrebne zadatke i da, kao što je glasio slogan jedne od njihovih proteklih kampanja „ponesu talenat“.

“Svi kandidati moraju polagati prijemni ispit. Test opšte informisanosti, kao i usmeni razgovor sa komisijom, obavezan je dio prijemnog ispita na svim studisjkim programima, dok se pojedinačne strukture razlikuju u zavisnosti od studijskog programa i mogu se pronaći na sajtu Fakulteta dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore”.

Prodekanica kaže da se o upisu na Fakultet dramskih umjetnosti, studenti najbolje mogu informisati putem sajta, kao i na zvaničnim profilima Fakulteta dramskih umjetnosti na socijalnim mrežama Facebook i Instagram.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve