Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Na dnevnim žurkama najviše kršenja mjere

227 prijava građana za slučajeve nepoštovanje mjera

Turistička inspekcija je ove godine zbog nepoštovanja epidemioloških mjera izreka 223 prekršajna naloga, ukupne vrijednosti 246.550 eura.

To je u Jutarnjem programu TVCG kazala glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin i dodala da se najveći broj kršenja mjera u ugostiteljskim objektima odnosi na nenošenje maske i nedržanje distance.

“Na dnevnim žurkama se sigurno najviše krše mjere i sigurno je to žarište gdje imamo najveći broj zaraženih. Te žurke su njaveća opasnost za prenošenje virusa”, kazala je Šljivančanin.

Ona je navela i da je Turistička inspekcija podnijela 30 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, za ona lica koja su više puta kršila propise.

Kaže i da su imali 600 žalbi, od čega 227 prijava građana za slučajeve nepoštovanje mjera.

U susret praznicima, Šljivančanin navodi, da imaju 24 turistička inspektora, od kojih nijesu svi na terenu, a da je u Crnoj Gori preko 3.000 ugostiteljskih objekata i preko 500 hotela.

“Sigurno je nemoguće tokom novogodišnjih prazika izvršiti nadzor kod svih subjekata”, kazao je Šljivančanin i dodala kako se nada da će građani poštovati mjere.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve