Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Na Cetinju u petak šetnja za Ukrajinu

Cetinje će i 24. marta biti mjesto đe će se jasno osuditi ruska agresija na Ukrajinu i pružiti podrška herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu

Na Cetinju će u petak u 17 sati biti održana još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini.

Cetinje će i 24. marta biti mjesto đe će se jasno osuditi ruska agresija na Ukrajinu i pružiti podrška herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu.

Ruski napad na Ukrajinu, kao i napad na civile, uključujući sistemsko mučenje i ubijanje civila u okupiranim regijama, nesumnjivo predstavljaju ratne zločine što je potvrdio i Savjet za ljudska prava UN-a navodeći da bi ruske snage mogle biti krive i za zločine protiv čovječnosti.

“Dužnost svakog čovjeka je da se suprostavi zločinu. A kada se radi o sistematskom i organizovanom zločinu koji Rusija i njena ratna mašinerija s predumišljajem izvršava u Ukrajini onda je naša dužnost kao slobodnih građana utoliko veća da dignemo glas protiv ruskog agresora. Zato vas pozivamo da dođete u petak u 17h ispred dvora kralja Nikole da zajedno pružimo podršku Ukrajini i njenom herojskom narodu u njihovoj borbi za slobodu. Slava Ukrajini! Herojima slava”, saopštila je grupa građana Cetinje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve