Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije je osudilo vandalske činove ispred prostorija ambasada Crne Gore u Beogradu i Ljubljani i Generalnog konzulata u Sremskim Karlovcima.

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje vandalske istupe počinjene 27, 28. i 29. decembra ispred prostorija ambasada Crne Gore u Republici Srbiji i Republici Sloveniji i Generalnog konzulata u Sremskim Karlovcima.

“Povodom ispisivanja grafita uvredljive sadržine ispred objekata Ambasade Crne Gore u Beogradu i Generalnog konzulata u Sremskim Karlovcima, te protesta održanih u Beogradu, kojom prilikom je došlo do pokušaja spaljivanja crnogorske zastave, Ambasada je reagovala pravovremeno i preduzela odgovarajuće mjere, nakon čega su pripadnici MUP-a Republike Srbije došli na lice mjesta i izvršili uviđaj, te bili angažovani u cilju obezbjeđenja sigurnosti Ambasade”, saopšteno je iz Ministarstva.

Pripadnici MUP-a Srbije informisali su ambasadu da će slučaj dostaviti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

“Ministarstvo vanjskih poslova osuđuje pokušaj paljenja zastave kao neprimjeren čin i pokušaj skrnavljenja državnih simbola susjedne i prijateljske države”, navodi se u saopštenju.

Povodom otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Republici Sloveniji, akta počinjenog od strane nepoznatog lica 28. decembra, Ministarstvo vanjskih poslova informiše da su takođe promptno preduzete sve odgovarajuće mjere i radnje, a shodno zakonskim procedurama.

“Službenici Uprave policije uzeli su dokaze sa lica mjesta i o daljem toku istrage će nas blagovremeno obavještavati. U međuvremenu, shodno relevantnim procjenama bezbjednosnih službi, nivo zaštite objekta Ambasade podignut je na drugi stepen”, navodi se u saopštenju.

Povodom ovih slučajeva u toku je redovna komunikacija sa nadležnim organima Republike Srbije i Republike Slovenije.

1
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Pero
Gost
Pero

Koja blagovremena reakcija. Darmanović nije nizašta.