U Crnoj Gori narednih dana očekuju se obilne padavine pa je Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdao upozrenje.

Ilustracija

“Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, sjutra, u petak, kao i u  subotu, nedjelju i ponedjeljak, očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše.  Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i  u toku večernjih sati- tokom noći,  u subotu  prijepodne, u nedjelju veče-tokom noći i u ponedjeljak.  Obilna kiša biće praćena i pojačanim,  u planinama jakim južnim vjetrom koji će lokalno imati i olujni karakter. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito  u petak,  tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao  i tokom  ponedjeljka.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim,  južnim i primorskim predjelima”, saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.

Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve