Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

MUP: Rezultati istraživanja OEBS-a potvrda da građani prepoznaju naše napore za očuvanje bezbjednosti

Prema njihovim riječima, sa tvrdnjom da policija u Crnoj Gori služi kao servis građana slaže se 55,3 odsto ispitanika, a 46,3 odsto smatra da policija uglavnom sarađuje sa građanima u njihovim sredinama

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) iskazuje zadovoljstvo rezultatima koje je za potrebe Misije OEBS-a u Crnoj Gori, sprovela Agencija Damar.

“Rezultati ukazuju da: Crnogorski građani najviše povjerenja imaju u policiju – 41,7 odsto; 61,4 odsto građana uglavnom je zadovoljno efikasnošću policije u zaštiti bezbjednosti građana; 64,9 odsto ispitanika imalo je uglavnom pozitivan stav prema policiji”, naveli su iz MUP-a.

Prema njihovim riječima, sa tvrdnjom da policija u Crnoj Gori služi kao servis građana slaže se 55,3 odsto ispitanika, a 46,3 odsto smatra da policija uglavnom sarađuje sa građanima u njihovim sredinama.

“Rezultati istraživanja potvrda su da građani prepoznaju naše zalaganje da budemo istinski servis i da predano radimo na unapređenju bezbjednosti i sigurnosti svih stanovnika Crne Gore.
Činjenica da 72,5 odsto građana smatra da je situacija u Crnoj Gori uglavnom bezbjedna potvrda je napora koje MUP i Policija ulažu da se svaki građanin u Crnoj Gori osjeća zaštićeno. Ovo je ujedno i podstrek da i dalje radimo još predanije na jačanju kapaciteta kako bi osigurali još veću bezbjednost građana”, ističu u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako su naveli, u narednom periodu nastaviće sa aktivnostima na osavremenjavanju, profesionalizaciji i edukaciji policijskih službenika budući da aktuelni bezbjednosni izazovi nameću potrebu za konstantnim ulaganjem u ovaj sistem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve