I ove godine Uprava policije je zabranila sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske da na praznik Preobraženja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju.

Ivanova korita

Više od 15 policajaca i interventna vozila koja su bila raspoređena oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućile su sveštenstvu Mitropolije crnogorsko primorske-protojereju-stavroforu Gojku Peroviću, protojereju-stavroforu Obrenu Jovanoviću i đakonu Dušanu Bigoviću, kao i Rajku Radusinoviću, predsjedniku Crkvene opštine Cetinje,da uđu u hram podno Lovćena.

Ivanova korita

Policija je postupala po rješenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolija crnogorsko primorska, kako su kazali, uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rješenje uložilo žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor.

Ivanova korita

Iz Mitropolije je saopšteno da je nezapamćeno da se danas u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko primorske.

“Ovakvo postupanje i zabrane Svetih službi Božijih nijesu karakteristika savremenih društava”, smatraju u Mitropoliji.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve