Direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, dana je kazao da je zbog višednevnih vremenskih nepogoda u Nikšiću trenutno ugroženo tridesetak kuća.

Foto: Standard

Mulić kaže da se voda se nije povukla iz tih kuća ali ističe da su tamo službe i prate situaciju.

“Više od 30 pripadnika za vanredne situacije bilo je na terenu i sa ostalim pripadnicima sistema zaštite i spašavanja činilo sve da se smanje posljedice poplava”,rekao je Mulić nakon današnje sjednice Vlade.

On je poručio kako je Vlada danas ocijenila da je sistem funkcionisao u punom kapacitetu, sinhronizovano i u skladu sa procedurama tokom vremenskih nepogoda koje su zadesile našu državu.

Ocijenjeno je da je najava Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u složenim meteorološkim prilikama i upozorenje Direktorata za vanredne situacije nadležnim službama i građanima imalo punog smisla i svoje puno opravdanje.

Spasilačka akcija

Ekipe Službe zaštite i spašavanja Nikšić i Direktorata za vanredne situacije Crne Gore došli su u selo Broćanac kako bi iz poplavljenih kuća “spasili što se spasiti može”. Prema riječima Zorana Radovića iz Spasilačkog kluba “Extreme”, spasioci iznose dio pokućastva i evakuišu stoku. Radović je za Standard kazao da je voda od juče porasla za metar!

Foto: Standard

“Išli smo danas do kuća Nikolića kako bi iznijeli nešto namještaja. Sa nama je išlo nekoliko članova porodice kako bi nam sugerisali šta da spašvamo iz potopljene kuće. Tamo je ostala ekipa koja sada evakuiše životinje čamcima do obale”, rekao je Radović za Standard.

Kako je naveo, druga kuća Nikolića je toliko pod vodom da se u nju ne može ni ući.

Foto: Standard

Podsjetimo, spasioci su juče čamcima evakuisali članove te porodice iz sela Borćanac. Oni su prebačeni kod svojih rođaka u Nikšić.

Foto: Standard

Njihov dom i sve ono što su godinama stvarali nestalo je za jedan dan.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve