Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

MPNI obezbijedilo 35.680 eura za isplatu nadoknada za učenike u dualnom obrazovanju za jun

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nadoknade uplaćuje stručnim školama u kojima se realizuje dualno obrazovanje koje vrše uplate učenicima na račun u banci, za koji moraju imati saglasnost roditelja/staratelja

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je obezbijedilo sredstva za isplatu nadoknada za učenike u dualnom obrazovanju za jun školske 2023/2024. godine u iznosu 35.680 eura.

“Za isplatu nadoknada za učenike prvog i drugog razreda u dualnom obrazovanju za jun školske 2023/2024. godine obezbijeđena su sredstva u iznosu 35.680 eura. Iznos nadoknade za učenike prvog razreda je 80 eura mjesečno, dok je za učenike drugog razreda ona iznosi 120 eura mjesečno. Sredstva za naknade za prvu i drugu godinu obrazovanja obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, dok za treću godinu, nadoknade obezbjeđuje poslodavac. Određeni broj naknada za prvu godinu, obezbijedila je Privredna komora”, saopšteno je iz MPNI.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nadoknade uplaćuje stručnim školama u kojima se realizuje dualno obrazovanje koje vrše uplate učenicima na račun u banci, za koji moraju imati saglasnost roditelja/staratelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve