Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

MPNI: Krivične prijave protiv četiri strana državjanina zbog falsifikovanja diploma

Iz tog resora očekuju da će nadležni organa postupiti u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) podnijelo je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici krivične prijave protiv četiri strana državljanina zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika.

“Naime, V.M, H.Č, A.P, G.M. se sumnjiče da su dostavili lažne i neistinite obrazovne isprave, za koje su nadležne srednje škole u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem obrazovanju, utvrdile da nisu vjerodostojne”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora očekuju da će nadležni organa postupiti u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija do sada je podnijelo 26 krivičnih prijava u 2024. godini, što je pokazatelj spremnosti da se na put stane ovakvim zloupotrebama, koje su nedopustive, kako za obrazovni sistem, tako i za cjelokupno društvo”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve