Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Most na Širaliji crna tačka, mještani strahuju od nove nesreće

Mještanin Mijo Nikolić podsjetio je da problem oko mosta traje već dvije godine

Most na potoku Širalija na putu Drezga-Đurkovići već dvije godine nije u funkciji, a mještani Pipera strahuju da će na ovoj dionici puta ponovo doći do saobraćajne nesreće. Ovaj most ostao je još prošle godine bez dijela oslonca koji je tada odnijela bujica, a za više od 10 mjeseci postavljen je samo saobraćajni znak da se ne smije preko mostam objavio je RTCG.

Mještanin Mijo Nikolić u emisiji “Mreža” podsjetio je da problem oko mosta traje već dvije godine.

“Ljudi se na svaki mogući način dovijaju da prođu uz veliki rizik. A pitanje je dana kad ćemo ponovo imati još jednu nesreću”, kazao je on.

Nikolić je pomenuo da obrušeni most pravi probleme i djeci koja idu u obližnju školu.

“Školski kombi koji prevozi djecu kruži po 10-15 kilometara. Roditelji djece koji se usude da prođu preko mosta mnogo rizikuju”, dodao je on.

Gradnja novog mosta preko Širalije trebala je da počne početkom novembra, međutim iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice saopštili su da će zbog vremenskih neprilika radovi kasniti.

“Ne znam šta se čeka, a osim toga, još nisam vidio da se mostovi grade u novembru.

Nikolićev komšija Ratko Zečević kazao je takođe da mu nefunkcionalnost mosta stvara brojne probleme.

“Da bih obavio jednu obavezu iz svoje svakodnevnice, moram da idem okolo preko Zete i pređem 20 kilomatara da bih obavio samo jednu stvar. Kod nas važi staro pravilo stpljen-spašen, ali koliko će ovaj most biti strpljiv, to ne znam. Pitanje je dana kad će se sve ovo obrušiti”, zaključio je Zečević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve