Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Most Milenijum sinoć u bojama zastave Palestine

''Palestina 30. septembra obilježava Dan palestinske zastave povodom rezolucije Ujedinjenih Nacija iz 2015. koja je dozvolila podizanje zastave Države Palestine u sjedištu UN-a zajedno sa zastavama drugih država''

Jedan od simbola Podgorice, most Milenijum, sinoć je bio osvijetljen u bojama zastave Države Palestine, u susret 30. septembru, Danu palestinske zastave, saopšteno je iz Ambasade Palestine.

“Palestina 30. septembra obilježava Dan palestinske zastave povodom rezolucije Ujedinjenih Nacija iz 2015. koja je dozvolila podizanje zastave Države Palestine u sjedištu UN-a zajedno sa zastavama drugih država. Pomenuta rezolucija predstavljala je dodatnu kolektivnu međunarodnu poruku podrške pravima palestinskog naroda na nezavisnost, slobodu i nacionalne simbole”, navodi se u saopštenju.

Mnogi gradovi širom svijeta istaknuće danas palestinsku zastavu u znak solidarnosti sa palestinskim narodom i njihovim osnovnim pravima.

Foto: Ambasada Palestine

“Ambasada Države Palestine se zahvaljuje upravi Glavnog grada Podgorice uz čiju je podršku i saradnju obilježen Dan palestinske zastave.”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Qrta
30.09.2022-14:27 14:27

Poslace Vam izraelci racun….. Nego jel ta Palestina ima drzavu ili su kao fol….