Monah Neofit pred sudom: “Izgubio sam četvoro prijatelja, od toga nema oporavka”

Sa druge strane, advokat Kimpanova, Jugoslav Krpović, ocijenio je da je optužnica pravno i etički neprihvatljiva, jer, kako smatra, nema dokaza da je sveštenik s umišljajem vozio čamac

Viša državna tužiteljka, Danka Ivanović Đerić, predložila je danas Višem sudu da se potvrdi optužnica protiv sveštenika Gorana Kimpanova (43), osumnjičenog za izazivanje brodske nesreće na Skadarskom jezeru, u kojoj su život izgubile četiri osobe. On se tereti da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti, a sud će odluku donijeti za 15 dana.

Sa druge strane, advokat Kimpanova, Jugoslav Krpović, ocijenio je da je optužnica pravno i etički neprihvatljiva, jer, kako smatra, nema dokaza da je sveštenik s umišljajem vozio čamac.

Prema riječima Kimpanova, sveštenog imena Neofit, on nosi ranu za cijeli život, koja nikada neće moći da se zaliječi.

Oni su bili moji prijatelji, izgubio sam ih. Od toga nema oporavka”, rekao je u izjavi novinarima.

Podsjetimo, trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova dvanaestodišnja kćerka utopili su se na Skadaraskom jezeru 3. februara. Talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja, Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali, a prevozio ih je monah manastira Vranjina, koji je uhapšen nakon tragedije koja se dogodila.

Komentari

avatar