Dejan Šarac (25) pred ložio je Višem državnom tužilaštvu da sporazumno prizna da je 9. juna prošle godine, kod tržnog centra Gintaš u Podgorici, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Valentina Gazdić (29). Na zahtjev tužioca Zorana Vučinića, početak suđenja u podgoričkom Višem sudu, koji je bio zakazan za juče, odložen je za 20. mart, do kada bi tužilaštvo trebalo da donese odluku o predlogu optuženog.

FOTO: CDM

Proces vodi sudija Vladimir Novović. Tužilac je u zahtjevu za odlaganje ročišta naveo da je Višem državnom tužilaštvu 31. januara odbrana optuženog Šarca u pisanoj formi dostavila inicijativu za moguće zaključenje sporazuma o priznanju krivice.

Kako nije bilo dovoljno vremena da se postupi po tom predlogu, tražim odlaganje ročišta u nekom primjerenom roku navodi se u dopisutužioca.

Zorana Radulović, koja je je bila na mjestu suvozača u automobilu koji je vozila Gazdićeva, prošla je sa lakšim tjelesnim povredama. Ona se juče nije pojavila u sudnici iako je u spisima predmeta notirano da je uredno pozvana.

Prema navodima iz optužnice, Šarac je oko dva časa iza ponoći, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio „mercedes” pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 km/h iako je ograničenja brzine za naseljeno mjesto do 50 km/h.

Na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i Ulice 4. jula, udario je u vozilo „polo“ kojim je upravljala Gazdićeva, koja se kretala brzinom od 27 km/h. Ona je zadobila teške povrede, od kojih je tri dana kasnije preminulau Kliničkom centru Crne Gore.

Okrivljeni je u odnosu na osnovno krivično djelo postupao sa eventualnim umišljajem jer je bio svjestan da tako nepropisnom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i time dovesti u opasnost živote ljudi. U odnosu na težu posljedicu smrt oštećene postupao je sa svjesnim nehatom, jer je bio svjestan da njegovim radnjama takva posledica može nastupiti, ali je olako držao da do toga neće doći navodi se u optužnici.

Komentari

avatar