Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Mladi u kampanjama, ali ne i u planovima nove vlade

"Svi politički akteri, među kojima je i kolicija koju predstavlja mandatar Krivokapić tokom svoje kampanje su se i te kako bavili mladima i govorili su da će se u okviru svojih mandata baviti mladima i aktuelnim pitanjima koji pogađaju našu omladinu, ali mi prosto ne vidimo da će to biti tako barem po onome što je za sada poznato", navodi Mašković

Činjenica da u okviru nove vlade vjerovatno neće postojati resor koji se bavi mladima zabrinjava i obeshrabruje sve predstvanike civilnog sektora koji se bave omladinskom politikom, kazao je predsjednik Centra za afirmaciju i razvoj mladih i član Savjeta za mlade Glavnog grada Miloš Mašković.

Prema trenutno dostupnim podacima Ministarstvo sporta i mladih nakon formiranja nove Vlade neće postojati.

Dio tog resora, odnosno sport biće u okviru budućeg Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, dok se dio resora koji se bavi mladima izostavlja.

Mašković je za RTCG kazao da mladi očigledno nisu prioritet mandatara Zdravka Krivokapića i njegovog tima.

,,Mišljenja sam da mladi mandataru i budućoj Vladi nisu na listi prioriteta s obzirom na to da se ne nalaze ni u njihovim planovima. Činjenica da u okviru nove vlade vjerovatno neće postojati resor koji se bavi mladima zabrinjava i obeshrabruje sve predstvanike civilnog sektora koji se bave omladinskom politikom. Samo postojanje resora koji se bavi mladima u državi poput Crne Gore veoma je značajan pogotovo kada je riječ o sjevernom regionu, gjde je tokom ove godine, kako ste i sami kazali otvoreno više Omladinskih centara što je svakao jedan veliki iskorak u poboljšanju položaja mladih sa sjevera naše zemlje”, kazao je Mašković.

On je dodao da su se mladi tokom predizbornih kampanja bili veoma zastupljeni, a da je situacija nešto drugačija nepuna dva mjeseca nakon izbora.

“Svi politički akteri, među kojima je i kolicija koju predstavlja mandatar Krivokapić tokom svoje kampanje su se i te kako bavili mladima i govorili su da će se u okviru svojih mandata baviti mladima i aktuelnim pitanjima koji pogađaju našu omladinu, ali mi prosto ne vidimo da će to biti tako barem po onome što je za sada poznato”, navodi Mašković.

Mašković je izrazio zabrinutost za položaj mladih u budućem periodu, ali i skrenuo pažnju na to da se mladima i EU šalje veoma loša i obeshrabrujuća poruka. Inače, većini zemalja EU i regiona postoje ministarstva koja se isključivo bave mladima što dodatno upućuje na to da bi Crna Gora u tom smislu zaobišla standarde.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve