Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Mladi sa invaliditetom u Ministarstvu sporta imaju iskrenog prijatelja

Ministar sporta Nikola Janović primio je predstavnike Udruženja mladih sa hendikepom, navodeći da ovaj resor ostvaruje snažnu saradnju od samog formiranja

Ministar sporta Nikola Janović primio je predstavnike Udruženja mladih sa hendikepom, navodeći da ovaj resor ostvaruje snažnu saradnju od samog formiranja.

Janović sa predstavnicima UMHCG

„Ministarstvo sporta i mladih nastoji da pruža kontinuiranu podršku mladima koji su u riziku od diskriminacije, pri tom ostvarujući odličnu saradnju sa organizacijama koje posvećeno rade na poboljšanju položaja ove ciljne grupe. Svakako, drago mi je da je upravo Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore jedna od organizacija čiji rad i djelovanje nastojimo da podržimo u skladu sa mogućnostima naše institucije“, istakao je Janović.

Tokom 2017. i 2018. godine, projekti Udruženja su podržani kroz konkurse Ministarstva sporta i mladih sa ciljem osnaživanja mladih sa invaliditetom kroz niz aktivnosti usmjerenih na pružanje psihosocijalne podrške u oblasti njihovog osamostaljivanja, kao i jačanju njihovih kapaciteta za veće učešće u procesima donošenja odluka.

„Naročito smo ponosni na činjenicu da je projekat UMHCG–a „Omladinska politika je i moja politika“, koji je podržan kroz prošlogodišnji konkurs Ministarstva, ocijenjen kao jedan od najuspješnije realizovanih projekata”, zaključio je Janović.

Ispred Udruženja mladih sa hendikepom, sastanku su prisustvovale Marina Vujačić, izvršna direktorica i Milica Marđokić, programska asistentkinja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve