Svjesni činjenice, da su mnogi ljudi, daleko od svoje domovine, članovi Foruma mladih Bošnjačke stranke, došli su da ideju, da baš njima poklone mural u Rožajama. Različiti su uzroci napuštanja domovine, potraga za srećom, boljom budućnošću, ili nešto treće, prerasta u višedecenijski trend, ne samo kod nas, već u regionu i čitavom svijetu.

”Vrijeme je jedina stvar koju ne možemo kontrolistati, ne možemo je zaustaviti niti promijeniti. Ono teče svojim tokom i prolazi bez obzira na sve. Gledajući na njega objektivno – vrijeme je merljiva veličina, možemo na njega gledati kao na prošlo, sadašnje i buduće, a njegov tempo prolaženja je uvijek isti. Međutim, gledajući na vrijeme subjektivno, ono prolazi uvijek drugačije – u zavisnosti od toga šta radimo, gdje smo, sa kim. Neka ovo bude trajni poklon svim njima koji su daleko, jer-ma gdje god da bili, šta god radili-ovdje je njihov dom”- naveli su iz Foruma mladih.

Ispred Foruma mladih, kao nosioca ideje, inicijatora i realizatora proijekta, govorio je Eldin Azemović, koorinator projekta.

„Murali predstavljaju vid umjetnosti koji se popularizuje u regionu  i svijetu, a svaki od njih nam priča svoju priču, bez i jedne izgovorene riječi. Raduje me što  je i naš grad dobio svoju priču i što je projekat izazvao lavinu pozitivih komentara.“-kazao je Azemović.

Ideju su pretvorili u stvarnost mladi umjetnici iz Novog Pazara : Zerina Bogućanin i Dzemil Islamović.
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve