Imajući u vidu višemjesečnu problematičnu  situaciju u Kotoru, za koju je kako smo to više puta istakli, odgovorna isključivo lokalna vlast, koja je imala većinu u lokalnom parlamentu, a koja je eskalirala ovih dana grubim kršenjem zakona od strane predsjednice Skupštine opštine Kotor, Dragice Perović i predsjednika opštine, Vladimira Jokića, kao i nepoštovanjem roka koji je Vlada odredila za uspostavljanje normalnog funkcionisanja Skupštine opštine Kotor, Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa svojim nadležnostima, na prvoj narednoj sjednici upoznati Vladu o svim detaljima i činjenicama.

Kako je saopšteno iz resora Suzane Pribilović, u ovom trenutku je evidentno da lokalna vlast, tačnije predsjednica Skupštine i predsjednik Opštine ne žele da stvore uslove za normalno i redovno funkcionisanje Skupštine opštine, jer nemaju većinu u lokalnom parlamentu kako bi nastavili da vrše vlast, a što naročito trpe građani i građanke Kotora.

“Ovo potvrđuju neomogućavanjem ostvarivanja legitimnog prava većine kotorskih odbornika da uđu u prostorije Skupštine kao predstavničkog organa svih građana Kotora i na ovaj način suprotno zakonima ove države daju sebi za pravo da “štite” imovinu opštine od odbornika, tj. predstavnika građana”, navode u ovom Ministarstvu.

Još jednom napominju da predsjednica Skupštine u roku od 20 dana koliko je Odlukom Vlade bilo ostavljeno za obezbjeđivanje funkcionisanja Skupštine, ni samoinicijativno, ni na zahtjev jedne trećine (1/3) od ukupnog broja odbornika, nije sazvala sjednicu Skupštine, pa imajući u vidu navedeno, kao i njena posljednja postupanja, evidentno je da to čini isključivo i jedino iz ličnih i političkih razloga i motiva.

Da podsjetimo, politička kriza drma Kotor.

 

Juče je u ovom gradu bilo burno. Zaposleni u SO Kotor nijesu mogli do svojih radnih mjesta jer su vrata bila zapečaćena. Juče je trebalo da u tom gradu bude održana sjednica na kojoj bi se raspravljalo o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića. Kako je CdM juče pisao, Jokić je zapečatio opštinsku dokumentaciju kako bi s obezbijedio u slučaju da po drugi put bude smijenjen.

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović zakazala je sjednicu lokalnog parlamenta za 10. jul. Jedina tačka dnevnog reda je njena smjena.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve