Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Mještani Pržna, Miločera i Svetog Stefana polomili ogradu oko Kraljičine plaže, pridružili im se Carević i Radović

Mještani su se okupili ispred gradilišta hotela ''Kraljičina plaža'', zahtijevajući da se zaustavi, kako kažu, betonjitanje ovog primorskog mjesta

U Budvi ponovo vandalizam na djelu. Danas su mještani Pržna, Miločera i Svetog Stefana polomili ogradu oko Kraljičine plaže. Mještani su se okupili ispred gradilišta hotela “Kraljičina plaža”, zahtijevajući da se zaustavi, kako kažu, betonjitanje ovog primorskog mjesta. U tome su im se pridružili predsjednik opštine i predsjednik Skupštine opštine Budva Marko Carević i Krsto Radović.

Obezbjeđenje kompanije Adriatic properties, koja upravlja Svetim Stefanom, nije reagovalo.

Slučaj je prijavljen budvanskoj policiji i obaviješten je nadležni tužilac.

“Prijavljen je događaj i u toku je prikupljanje informacija”, kazali su kratko CdM-u iz Uprave policije.

Ovo je drugi nasilni upad mještana na gradilište hotela “Kraljičina plaža”. Krajem prošle godine mještani su predvođeni Carevićem, nasilno provalili u Miločerski park, s namjerom da blokiraju gradnju hotela.

Carević i mještani Pržna, Miločera i Svetog Stefana žele da obustave legalnu gradnju novog hotela “Kraljičina plaža” na Svetom Stefanu.

I dok prvi čovjek Budve blokira legalnu gradnju, MANS ga je optužila da više od pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata državnog zemljišta u Opštini Kotor, za šta, kako tvrde, imaju i dokaze.

Ranije su iz kompanije Adriatic Properties saopštili da su naložili svojim advokatima u Londonu da upute dopis vlasnicima imovine po svakom ugovoru o zakupu, te da očekuju od vlasnika imovine da u potpunosti ispoštuju svoje obaveze.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad mne
30.03.2021-16:34 16:34

Šta divljaci mogu drugačije uraditi?

Mila
04.06.2021-11:50 11:50

Jos samo da donesu cebad sa likom tigra,paradajz,sir,luk i ostale rekvizite.Sto primitivizam moze da uradi.