Mitropolic Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić rekao je za hrvatski list “Hrvatski tjednik” da Srpskoj pravoslavnoj crkvi treba suditi u Hagu.

Mitropolit Mihailo

Cjelokupni intervju je objavljen samo u štampanom izdanju, dok se u toku dana očekuje i onlajn verzija sa svim detaljima.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je za Standard da je Mitropolija crnogorsko-primoska “originalna sekta” i da mu “ne pada na pamet da se pokaje pred Amfilohijem”.

“Risto (mitropolit Amfilohije) priča svašta, ali ne zna da je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske crkve ustvari originalna sekta. Ovdje se pojavila velika grupa popova i ti popovi su nepismena sirotinja koje on drži u šaci i manipuliše njima, radi po Crnoj Gori šta god hoće. Politički Crnogorci stoje na čelu Amfilohijevog pokreta, mi znamo ko su oni. Nema tu razgovora bilo kakvog sa takvim opterećenim čovjekom”, rekao je Mihailo komentarišući nedavno za Standard izjavu Amfilohija koji je kazao da je uvijek spreman da razgovara sa Dedeićem ukoliko se pokajanje pred Hristom i crkvom Hristovom i da prestane da zavodi Crnogorce u svoju plemensko-partijsku sektu”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve