Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Mišljenje ASK: Borovinić Bojović ugrozila javni interes u slučaju imenovanja Galića

Postupkom ministarka zdravlja je potencijalno zlouptrijebila službeni položaj u cilju sticanja koristi za drugog

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) utvrdila je ugrožavanje javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije u postupku imenovanja Igora Galića za direktora Institucija za javno zdravlje (IJZ).

Agencija je, kako se navodi u mišljenju, na osnovu saznanja iz medija postupak pokrenula za utvrđivanje postojanja ugrožavanja javnog interesa “od strane ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, na čiji predlog je Vlada imenovana Igora Galića za direktora IJZ”.

“Prema medijskim navodima, dr Galić je imenovan za direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore iako ne ispunjava uslove za tu funkciju predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta  u toj ustanovi. Ovim postupkom ministarka zdravlja je potencijalno zlouptrebila službeni položaj, iz člana 2 Zakona o sprečavanju korupcije, u cilju sticanja koristi za drugog”, navodi se, između ostalog, u mišljenju ASK.

Agencija je uvidom u cjelokupnu dostavljenu dokumentaciju utvrdila da “u trenutku imenovanja za direktora IJZ nije ispunjavao uslove tada važećim Pravilnikom u pogledu propisanog stepena stručne spremne, odnosno nije ispunjavao ulosv ‘dr sci ili mr sci'”, navodi se u zaključku.

FOTO: screenshot

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andrea
27.04.2021-14:44 14:44

Oko majkino “zavrsio”medicinu u kragujevcu, nije bitno znanje iz medicine za apostolku vec da je clan spc sekte a i da prica na radio svetigoru a i da broji srpske gene! Zastidje!