POMAHNITALI HAJKAČI (4)

IV Milova plesaljka

Deset mjeseci u Pobjedi devetamo Miška Kesedžiju, Goveče Sa Krštenicom i njihove bize, a pošto ne mogu pobiti ni jednu od činjenica kojima im odbijamo bubrege, ostala im je optužba da u Pobjedi vodimo Rat za mir. Svoju medijsku imperiju smatrali su državom u državi, možda su čak vjerovali da se njena zastava vijori na Ist Riveru, stoga su našu agresiju na njihovo carstvo nezavisno od činjenica, istine, pameti i morala izjednačili sa agresijom na nezavisnu Hrvatsku. Dva lupeža koji su opljačkali prijatelje, pljačkali građane na berzi, pljačkali državu utajama poreza, optužuju nas za pljačku Konavla. Veseljko Pršutar, učesnik u agresiji na konavljanske šunke, nevin je kao rosa kad se uporedi sa pljačkom koju smo priredili Vestima oborivši im tiraž sa petnaest na sedam hiljada. Svoj duhovni brlog vide kao biser Nezvisne, stoga su naše tekstove u Pobjedi izjednačili sa projektilima ispaljenim na Dubrovnik, kulturni biser Jadrana.

Milka Tadić Mijović – “Milka Kilomudić” – tako je nazivaju u romanu”Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) autori Marko Vešović i Šeki Radončić

U napadu amnezije, koja je posljedica finansijskog šoka, zaboravili su da je njihov ortak i suvlasnik Vesti i tv Vesti, Slavoljub Šćekić, koji se nedavno uključio u hajku na Šekija, bio glavni novinar u tri Pobjedine sveske Rat za mir i autor nezaboravnih huškačkih komentara. Uz to, Slobin general Blagoje Grahovac, Čičin historik Zoran Lakić, fašista Goran Danilović, Slobin ratni diplomata Ćaki Lekić – kolumnisti su i ključni ideolozi Vesti čiji direktor veli da će u Nezavisnu demokratiju i Evropu donijeti vojvoda Mandić i Meda Zemunac. Kad Tadićevi kvislinzi kažu da smo ratnici za mir, to je zbilja da se upišaš od smijeha, no pošto znamo koliko je ta ološ opasna po Nezavisnu, smijehu nema mjesta.

Da vodimo Rat za mir i koristimo jezik mržnje veli i Milka Tadić, primitivka s jezikom kojim bi se mogla opasati, koja ne prestaje olajavati crnogorsku vlast kod stranaca, ali vara se ako misli da će strani ambasadori nju i njene jarane na vlast dovesti. Milka koja je iza opštinskih izbora na svom fejsbuku napisala “opozicija u mom srcu“, dakle i vojvoda Mandić, direktorka je lista koji je pred izbore pozvao građane da glasaju za Mandića, o Pavlu Đurišiću objavio feljton dug ko Veliki Post, a protivljenje antifašista rehabilitaciji Čiče proglasio minusom sedmice. Milka koja kaže da smo ratnici za mir, liči ženi iz poslovice: “Pridrži mi, seko, ovo kopile, da se onih kurvi napsujem!“

U tekstu Novina od mržnje Milka zahtijeva da Lukšić, kao premijer države, zatraži od tužilaštva “da pokrene postupak radi sankcionisanja odgovornih lica u toj novini zbog kršenja zakona i diskriminacije po osnovu pola i uvjerenja, kojoj smo izložene već duže vrijeme”, zatim dodaje: “U seriji tekstova iznijete su, između ostalog, kvalifikacije: ‘ološ’, ‘kurvetina u hlačama’, ‘splačina’, ‘guska’, ‘raspadenica’, ‘radodajka’, ‘internet snajperuša’, ‘jebarnik’, ‘ker u raši’, ‘profuknjača’, ‘moračka kurva’, ‘dobra pička’, ‘kilomudićka’, ‘bize’, ‘popušili ga’, ‘splačina’ itd”.

Ilustracija

Milka ne govori o činjenicama, jer je direktorka i novinarka lista koji se drži načela “jebo činjenice“,  zato govori o jeziku i stilu naše knjige, što ne čudi: konobarica iz američkog restorana, kad je postavljena za direktorku Monitora, postala je stručnjak za jezik, stil i književnost, što dokazuje i njena tvrdnja da je Milov špijun svak kome se ne sviđa roman Oklop čiji je autor književni evnuh Milan Avetinja. Razmotrimo dokaze Milkine tvrdnje da ih diskriminiramo na osnovu spola.

Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) (160): Pomahnitali hajkači (3)

Komentari

avatar