MONITORSKI DAHIJA U DŽUPI (4)

Milena Kerović-Kočan je, vidi se i zatvorenih očiju, gospoče koje nikad nije u ruku uzelo ništa teže od kite, kako u mom prevodu glasi ruski aforizam, ali njena prepiska veli da Mitinga- šev ker lajanjem na mjesec zarađuje platu.

Milena Perović Korać – “Milena Kerović-Kočan” – tako je u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize/ esej o montenegrinskom zlu”, zovu Marko Vešović i Šeki Radončić

Tekst o Pobjedi pisao je stvor iz retorte Staljinova genetičara Lisenka koji je ukršta- njem ćurke i dahije dobio ovo. Samo je tuka mogla slagati da je Kusovac prećutao “da Gelbard u Crnoj Gori ima poslovne intere se“ i da se američka ambasada ogradila od Gelbardovih stavova: Kerovićka laže lako kao da odmotava ćilim nizbrdo, pa joj treba tući i mjesto đe sjedi.

Samo guska može pitati: zašto ste objavili intervju s Gelbardom i samo uobražena guska može reći: “Dobro ste pogodili šta sam htjela da pitam“. Kusovčev odgovor je razgolio u njoj blesu, što njenoj naduvenosti nije odbilo perke: treba pogađati šta je htio da pita Mitingašev mudrac kome nije niklo no puklo, što rekli u Papama, a Gospava bi dodala: uf, što se ova umije kočit i veleprknit!

Taj siledžija jedan sud proglašava sudom “medijskih krugova“ i još traži da mu položiš račun zašto je objavljen intervju s ličnošću “relevantnom za svakog novinara na ovoj planeti“, ali ne za popišanu Kerovićku iz popišanog Monitora, a bleji o Kusovčevoj nekorektnosti. Kerovićka je odgojno zapuštena, a takve žabe volimo secirati.

Kusovac je objasnio zašto odgovori nisu mogli biti koncizni, a ucjenjivačica uzvraća: objaviću “da nijeste željeli da mi odgovorite na ta pitanja“! Te riječi osvjetljavaju sve Kesedžijine bize: istina je ono što ti prokušani lažovi objave.

Njenu tvrdnju: “u Monitoru ne poznajemo novinarske forme u kom sagovornik postavlja sam sebi pitanja“ ova prepiska osvjetljava kao medijski terorizam: Kusovca je zanimalo hoće li “odgovori biti objavljeni uz pitanja koja su postavljena“, ali ta ćurka, kad odbiješ njenu ucjenu, kaže da nisi htio odgovoriti na pitanja. Knjigu smo završili, ali Miškove bize, muške i ženske, za moral gluhe kao zmija svetog Avgustina, nastavićemo da u Pobjedi lemamo.

Ilustracija

Škrabalo koje je juče držalo stranu kriminalcu Ratku Kneževiću, a danas brani hapsitelja Pejovića, misli, jer ima kokošju pamet, da može ratovati s činjenicama, stoga bi bolje bilo da muze krave! Kerovićka je dio ološi iz Monitora i Vesti koja se smatrala pretplaćenom na istinu i nije obavještavala javnost već ju je PRAVILA. Više neće. Čitaoci Pobjede smiju se njinoj istini od koje će bacati ključ na grlo kad budu čitali našu knjigu. Mitingaševu kokošku ćemo opet s merakom lupati ako se u Monitoru opet bude kočila i veleprknila, što rekla Gospava.

Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) (143): Monitorski dahija u Džupi (3)

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve