Ministarstvo zdravlja najoštrije je osudilo još jedan u nizu napada na medicinsko osoblje koji se dogodio u Kliničkom centru Crne Gore.

U Klinici za psihijatriju KCCG u petak su fizički napadnute psihološkinja N.P i medicinska sestra M.L., od strane bivšeg pacijenta, koji je prije nekoliko dana otpušten s bolničkog liječenja s iste Klinike.

“Najhumanija profesija i oni koji su svoj život posvetili brizi o drugima zaslužuju najbolji tretman u društvu, a oni koji iz bilo kog razloga ispoljavaju nasilničko ponašanje prema njima, moraju biti adekvatno procesuirani i za ovakve ili slične postupke dobiti adekvatne sankcije ukoliko se bilo čime može izmjeriti težina takvog prekršaja”, saopšteno je iz MZ.

Očekuju od nadležnih organa da se sa najvećim stepenom hitnosti i odgovornosti odnesu prema poslednjem slučaju napada na medicinsko osoblje.

“Da će se država najozbiljnije odnijeti prema agresiji pojedinaca u zdravstvenim objektima i prema zdravstvenim profesionalcima zaključeno je i na sastanku koji je 12.06.2019.godine održan u kabinetu potpredsjednika Vlade Zorana Pažina”, navodeno je u saopštenju.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministar zdravlja Kenan Hrapović, direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković, predstavnici Sindikata doktora medicine, predstavnici Vrhovnog suda, Višeg državnog tužilaštva i Uprave policije postignut je visok stepen saglasnosti o važnosti zajedničkog djelovanja, ali i obaveznog angažovanja službe zaštite posebno u ambulantama u kojima se pacijentima daje Buprenorfin, lijek koji se primjenjuje kod zavisnika od narkotika.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve