Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo je Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore 50.000 zaštitnih maski, saopšteno je danas iz tog resora.

foto Ministarstvo odbrane

Iz Ministarstva su kazali da su kod njih, povodom zvanične primopredaje, boravili izaslanik odbrane Njemačke potpukovnik Tomas Beker i zamjenik ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Kristofer Brojning, koji su se sastali sa generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, general majorom Rajkom Pešićem.

“Pešić se zahvalio na donaciji MO Njemačke i naglasio da je ovo još jedan dokaz spremnosti Njemačke da pruži podršku Crnoj Gori, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima. On je naglasio da je ta zemlja svih ovih godina bila partner i saveznik Crnoj Gori, pružajući podršku, kako na našem putu ka punopravnom članstvu u NATO, tako i u procesu integracije, posebno u oblastima edukacije kadra, zajedničkog učešća u misijama ISAF i Resolute Support u Avganistanu, te sveobuhvatnom procesu modernizacije VCG”, navode u Ministarstvu odbrane.

Pešić je kazao da se saradnja između dva ministarstva do sada odvijala kroz uspješnu realizaciju godišnjih bilateralnih planova i istakao da se posebno vrednuju stečena iskustva i znanja iz značajnog broja realizovanih aktivnosti u proteklom periodu.

“Brojning je naglasio dobre i prijateljske odnose dvije zemlje i poručio da Crna Gora može računati na dalju podršku Njemačke na polju odbrane. On je istakao razvijenu i dugogodišnju saradnju dvije države na različitim poljima od obostranog značaja, te u tom kontekstu dodao činjenicu da Njemačka ostaje posvećena i pružanju dalje pomoći Crnoj Gori na njenom putu integracije u Evropsku uniju”, naglasili su u Ministarstvu.

Beker je ukazao i na doprinos Ministarstva odbrane Crne Gore jačanju već odlične odbrambene saradnje dvije zemlje i iskazao nadu da će se uprkos trenutnoj situaciji aktuelne pandemije virusa COVID-19 steći uslovi za realizaciju predviđenih aktivnosti planom bilateralne saradnje, kao i njihovo dalje intenziviranje.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve