Ministarstvo sporta i mladih opremilo je igralište i sajber kutak u Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore. Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, posjetio je danas IBD u priustvu direktora KCCG-a, Jevta Erakovića, i direktora IBD-a Saše Radović.

Janović je ovom prilikom obišao igralište koje je Ministarstvo u saradnji sa Školskim sportskim savezom opremilo, kao i poseban kutak za digitalne sadržaje unutar same ustanove.

Ministarstvo sporta i mladih ima kontinuirano dobru saradnju sa Kliničkim centrom Crne Gore, čemu u prilog govori donacija iz 2017. godine, a odnosi se na najsavremeniju opremu koju je Intezivna njega Instituta za bolesti djece dobila, a za koju je navedeni resor izdvojio čak 150 hiljada eura.

“Raduje me što možemo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Cjelokupna ideja dječijeg igrališta i kutka za digitalne sadržaje je da se djeci omogući što ugodniji i sadržajniji boravak. Uzimajući u obzir da Ministarstvo sporta i mladih nastoji da pruža kontinuiranu podršku djeci koji su u riziku od diskriminacije, igralište takođe sadrži i opremu koja je adaptirana i za djecu sa invaliditetom.

Od značaja je navesti činjenicu da je kutak za digitalne sadržaje ideja koja se rodila unutar projekta “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” koje sprovodi ministarstvo na čijem sam čelu u saradnji sa još tri resora – Upravom policije, Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom unutrašnjih poslova”, naveo je Janović.

Direktor KCCG Jevto Eraković izrazio je zadovoljstvo što je prisustvovao još jednom uspješno realizovanom projektu koji su zajedno radili Ministarstvo sporta i mladih i Klinički centar Crne Gore.

“Naime, naši prijatelji iz Ministarstva sporta i mladih su u više navrata pokazali senzibilitet prema najmlađim pacijentima, odnosno prema Institutu za bolesti djece. U periodu u kojem naši najmlađi pacijenti čekaju na preglede oni mogu na ovom sportskom terenu da unaprijede sportske vještine koje će im svakako doprinijeti da njihovo zdravlje i njihov duh što više jača, a samim tim i da što prije ozdrave.“ istakao je Eraković.

Tokom današnje posjete Institutu, Ministarstvo sporta i mladih dodatno je obezbijedilo i edukativni materijal i lopte koje su namijenjene djeci.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve