Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Ministarstvo prosvjete: Raspisani konkursi za Fond za kvalitet i talente

Konkursi će biti otvoreni do 30. oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra

Ministarstvo prosvjete raspisalo je 30. septembra konkurse za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente, za učenike i nastavnike, saopšteno je iz tog resora.

 

 

Kako su kazali, nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura.

Konkursi će biti otvoreni do 30. oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.

Konkursi su objavljeni na sajtu Ministarstva prosvjete,u dnevnim novinama, a nalaze se i na oglasnim tablama škola. I ove godine slogan kampanje za dodjelu nagrada iz Fonda je»Za odličan pet«.

“Kriterijumi za učenike se, između ostalog, odnose na uspjeh u školi, nagrade na takmičenjima u prethodnoj godini, osvojenu medalju na državnom sportskom takmičenju u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza u prethodnoj godini, članstvo u reprezentaciji, članstvo u učeničkom parlamentu, vannastavne aktivnosti i drugo.

Kriterijiumi za nastavnike su od ove godine prošireni,pa će se vrednovati autorstvo i recenzija udžbenika, učešće u komisijama za izradu predmetnih programa i obrazovnih programa, izvođenje nastave na stranom jeziku, mentorstvo učenicima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na takmičenjima i drugo”, piše u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da su kriterijumi prošireni, kako bi se otvorila mogućnost za prijavu što većeg broja nastavnika i učenika.

“Takođe, napominjemo da kriterijume nije potrebno ispuniti kumulativno, već Konkurs funkcioniše po principu sabiranja bodova, u zavisnosti od toga koji kriterijumi su ispunjeni.

I ove godine jedan dio nagrada iz Fonda biće dodijeljen po automatizmu.Radi se o đacima koji su ovojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju u organizaciji Ispitnog centra i Centra za stručno obrazovanje, te na međunarodnom takmičenju u koordinaciji Ispitnog centra”, piše u saopštenju.

Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanjakako bi se razvilosistemsko nagrađivanje najboljih u prosvjeti, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve