Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Ministarstvo prosvjete o grijanju u školama: Stvoreni preduslovi za nesmetano održavanje nastave

Iz Ministarstva su rekli da se tokom naredne sedmice očekuje trajno rješavanje problema snabdijevanja energentima za ovu sezonu grijanja

Zajedničkom aktivnošću Ministarstva prosvjete, Uprave za katastar i državnu imovinu kao i cjelokupne Vlade Crne Gore, stvoreni su preduslovi da početkom naredne sedmice obrazovno-vaspitnim ustanovama, u kojima je došlo do nestanka energenata, kao i onima u kojima su zalihe na niskom nivou, budu isporučene određene količine, neophodne za nesmetano održavanje procesa nastave.

Ovo je saopšteno portalu Anteni M iz Ministarstva prosvjete.

Resor ministra Miomira Vojinovića iz Antene M upitali su kada će biti riješen problem grijanja u školama gdje su časovi skraćeni na pola sata, a o čemu je bilo riječi ove sedmice i tokom skupštinskog zasijedanja.

Iz Ministarstva su tom portalu rekli i da se tokom naredne sedmice očekuje trajno rješavanje problema snabdijevanja energentima za ovu sezonu grijanja.

“Koji je nastao, prije svega, zbog nedostatka sredstava prije usvajanja rebalansa Budžeta, kao i višestrukog povećanja cijena energenata”, kažu u Ministarstvu.

Ranije su, podsjetimo, iz SDP-a ukazali na problem nedostatka grijanja u školama i pozvali Ministarstvo da odgovori kada će konačno omogućiti nesmetano funkcionisanje nastave.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve