Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Ministarstvo pravde: Izručenje Tanaskovića odloženo zbog suđenja u Hrvatskoj

Ekstradicija je, kako je rečeno Portalu RTCG, odložena rješenjem Županijskog suda u Zadru

Izručenje Duška Tanaskovića iz Hrvatske u Crnu Goru odloženo je jer se protiv njega u toj zemlji vodi postupak zbog ubistva, saopšteno je Portalu RTCG iz Ministarstva pravde. Tanasković se potražuje zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Milića-Minje Šakovića sredinom juna prošle godine u Budvi.

Ekstradicija je, kako je rečeno Portalu RTCG, odložena rješenjem Županijskog suda u Zadru.

“Prema rješenju Županijskog suda u Zadru, postupak ekstradicije imenovanog se odlaže do pravosnažnog okončanja tog krivičnog postupka, ili dok bude izdržana eventualno izrečena kazna zatvora”, saopštili su iz Ministarstva pravde.

Zvanična molba za izručenje Tanaskovića hrvatskim vlastima upućena je 31. avgusta 2022.

“Povodom molbe Ministarstva pravde Crne Gore za izručenje državljanina Srbije Tanasković Duška iz Republike Hrvatske u Crnu Goru, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, za krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 i 3 u vezi člana 25 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, obaviješteni smo da je rješenjem Županijskog suda u Zadru odložen postupak ekstradicije Tanasković Duška u Crnu Goru, jer se protiv istog pred tim sudom vodi krivični postupak zbog krivičnog djela ubistvo, izvršeno na teritoriji Republike Hrvatske”, piše u odgovoru Ministarstva pravde.

Inače, Vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je prošlog mjeseca optužnicu protiv Tanaskovića, koji se tereti da je na Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića. Ubistvo se, prema izvještajima hrvatskih medija, dovodi u vezu sa sukobom “kavačkog” i “škaljarskog” klana iz Crne Gore.

Likvidacija se dogodila 25. avgusta 2022. godine.

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna 2022. godine. Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakovića nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve