Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Ministarstvo ostaje posvećeno podršci Zavodu za transfuziju krvi

Tokom posjete, ministar Šimun je sa direktorkom Zavoda Tamarom Šćepanović razgovarao o trenutnom radu ustanove, kao i o budućim planovima i projektima

Ministar zdravlja Vojislav Šimun obišao je prostorije Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, zajedno sa saradnicima. Tokom posjete, ministar je sa direktorkom Zavoda Tamarom Šćepanović razgovarao o trenutnom radu ustanove, kao i o budućim planovima i projektima.

“Ministar je najprije obišao centralno nacionalno skladište krvnih komponenti i upoznao se sa trenutnim zalihama, kao i načinom skladištenja i kontinuiranog transporta do svih organizacionih djelova Zavoda. Služba za kolekciju krvi predstavljala je poseban akcenat posjete, jer je riječ o službi u kojoj se odvija davalaštvo ove dragocjene tečnosti”, saopšteno je iz Zavoda.

Šimun je imao priliku da obiđe prostorije u kojima borave davaoci krvi i u direktnom razgovoru sa njima otkrije njihova iskustva.

Šimun u posjeti Zavodu
Foto: Ministarstvo zdravlja

“Razgovarano je i o postupku nabavke “transfuziomobila”, mobilne jedinice za prikupljanje krvi, koja će omogućiti lakši pristup davaocima krvi. Sagovornici su konstatovali da je postupak nabavke u finalnoj fazi te da se, ukoliko sve bude prema planu, dolazak vozila može očekivati u narednim mjesecima. To će umnogome uticati na dodatno približavanje davalaštva krvi građanima, jer će vozilo biti dostupno na mjestima u kojima davaoci nemaju priliku da doniraju krv”, kaže se u sopštenju.

Šimun je obišao i novootvorene ambulante za prikupljanje matičnih ćelija hematopoeze, koje su opremljene najsavremenijim aparatima za tu medicinsku proceduru.

Tokom posjete je konstatovano da Ministarstvo zdravlja ostaje posvećeno podršci Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore u svim naporima za unapređenje kapaciteta i usluga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve