Galama koju proizvodi Demokratski front samo je dokaz da smo donijeli ispravnu odluku kada je u pitanju formiranje vježbovno – strelišnog poligona na Sinjajevini, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

foto Arhiva

Iz Demokratskog fronta je juče saopšteno da Vlada odlukom da gradi vojni poligon na Sinjajevini sprovodi klasičnu diktaturu, ne obazire se na ustav, peticije i zahtjeve da se planina i njena životna sredina ne uništavaju.

“Reagujemo na ovakve istupe, koji nemaju dodira sa realnošću, ali koji perfidno pokušavaju ugroziti najvitalnije nacionalne interese, kao što su bezbjednost zemlje i sklad i suživot različitih vjera i nacija.  Opšte je poznato da Demokratski front ne priznaje ni VCG, ni državu Crnu Goru, što je njihov lider i kazao u Parlamentu. Sigurni smo da bi podržali ovaj pravac da je u pitanju vojska neke druge države, a njima milije od Crne Gore”, naglašavaju iz Ministarstva odbrane.

Kako navode, nastavljajući sa negativnom kampanjom protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, kao i države Crne Gore, jasna je namjera tog političkog saveza da ovakvim i sličnim aktivnostima nastavi sa političkom destrukcijom, pokušavajući da onemogući ostvarivanje najvitalnijih nacionalnih interesa koji se tiču bezbjednosti ove države i njenih građana.

“Kako se prethodnog dana moglo čuti u Vladi, nakon sjednice, gdje je jednoglasno donešena odluka o formiranju poligona, ističemo – prostor će isključivo biti korišten kao vježbovno – strelišni poligon za potrebe vojske, iste vojske kojoj gotovo svakog dana raste rejting, jer se sve više radi na njenoj izgradnji, opremljenosti i obučavanju, po mjeri države i građana”, dodaju oni.

Iz Ministarstva tvrde da Vojska ne dolazi na Sinjajevinu, ona je i danas tamo i svih ovih mjeseci, radeći zajedno sa poljoprivrednicima i stočarima te planine na izgradnji infrastrukture i stvaranja boljih uslova za njeno korišćenje.

“Svakog dana, naši vrijedni inženjerci svjedoci su poštovanja i zahvalnosti i za njih, ali i za vojsku u cjelini. Da nijesu u koliziji vojni poligoni i zaštita životne sredine, dokaz je postojanje mnogih integrisanih područja u razvijenim zemljama Evropske Unije. Dakle, ostajemo dosljedni tradicionalnoj Crnoj Gori i njenim precima, ponosni što smo dio NATO porodice, gdje sa partnerima brinemo o bezbjednosti i sigurnosti svakog pojedinca”, zaključuju oni.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve