Ministarstvo odbrane približava Vojsku mladima na sjeveru

Ministarstvo odbrane nastavilo je sa praksom približavanja Vojske mlađoj populaciji, organizujući “Građanski sat” u Petnjici, Rožaja i Andrijevica

Ministarstvo odbrane nastavilo je sa praksom približavanja Vojske mlađoj populaciji, organizujući “Građanski sat” u Petnjici, Rožaja i Andrijevica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, njihovi i pripadnici Vojske Crne Gore su u tim opštinama, kroz neposredni kontakt i komunikaciju sa mladima, predstavili prednosti vojnog poziva, mogućnosti i benefite koje Vojska Crne Gore pruža, kako kroz zapošljavanje i stipendiranje, tako i kroz školovanje i stručno usavršavanje.

O dobrovoljnom služenju vojnog roka, zapošljavanju, obrazovanju na inostranim vojnim akademijama mladima govorili su potpukovnik Perica Bojičić i kapetan Vladan Kojić.

“Na ovaj način proširuje se saradnja sa lokalnim samoupravama, a sve u svrhu što uspješnijeg ostvarivanja strateških ciljeva Ministarstva odbrane iz dijela ljudskih resursa”, naveli su u Ministarstvu odbrane.

Planirano je da u narednom periodu “Građanski sat” bude organizovan u Plavu, Gusinju, Budvi, Ulcinju, Kotoru i Plužinama.

Komentari

avatar