Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Ministarstvo: Mještani Poda vjeruju Mujoviću, biće formirana Komisija

Sastanku je prisustvovao i predstavnik koncesionara firme IMPERIJAL Vojislav Smolović, koji je istakao da građani imaju neopravdani strah od zagađenja životne sredine

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, primio je danas predstavnike građana koji se protive izgradnji kamenoloma u selu Poda i okolnih sela opštine Bijelo Polje, saopšteno je iz ovog resora.

“Predstavnici građana iskazali su bojazan za zdravlje i životnu sredinu stanovnika čija se domaćinstva nalaze u blizini kamenoloma.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik koncesionara firme IMPERIJAL Vojislav Smolović, koji je istakao da građani imaju neopravdani strah od zagađenja životne sredine, jer bi kamenolom funkcionisao po međunarodnim standardima, te da su kuće udaljene dovoljno daleko da eksploatacija kamena nikome ne bi štetila.

Na sastanku je postignut dogovor da se formira Komisija, koju će činiti predstavnici Ministarstva, JU Geološki zavod, Koncesionara i građana, koji će obići lokalitet predviđenog kamenoloma, nakon čega će se uključiti relevantne državne instuticije koje će dati ekspertski nalaz i mišljenje o stanju životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici građana, kako se navodi, iskazali su zahvalnost zbog brze i efikasne reakcije ministra Mujovića u rješavanju njihovih problema, uz iskazivanje punog povjerenja u rješenje koje predloži kao i u sve, po ovom pitanju, već preduzete aktivnosti Ministarstva energetike i rudarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve