Ministarstvo kulture pokreće kampanju „Živimo kulturu #ostanidoma“, sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće.

Pod sloganom „Toliko toga možemo doživjeti od kuće“, Ministarstvo kulture na ovaj način punim kapacitetom priključiće se zvaničnoj kampanji Vlade Crne Gore „Ostani doma” i to kroz prostor obezbijeđen na RTCG, OnDemand platformi kablovskih operatera, ali i kroz LIVE mogućnosti online kanala komunikacije.

U saradnji sa institucijama koje djeluju u resoru Ministarstva kulture, za potrebe kampanje obezbijeđen je obiman i raznovrstan sadržaj koji će crnogorskoj javnosti biti dostupan u periodu trajanja kriznog perioda. Za početak, u saradnji sa nacionalnim Javnim servisom, opredijeljena su četiri sata dnevnog programa, u periodu od 20 časova do ponoći. U ovom terminu, već od ponedjeljka 23. marta, na drugom kanalu RTCG gledaoci kraj malih ekrana mogu pogledati: kratki promo film „Kreativna Crna Gora“, zatim predstavu „Šćeri moja“ režiserke Ane Vukotić u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, kratki film „U spomen slavne mornarice“ Zdravka Velimirovića, igrano ostvarenje „Između dana i noći“ u režiji Andra Martinovića i novogodišnji koncert 2019/20. našeg poznatog gitariste Miloša Karadaglića.

Dok traju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, na ovom kanalu svakodnevno će, od 20h do ponoći, biti prikazivana produkcija crnogorskih institucija kulture u formi prilagođenoj za televizijsko emitovanje. Gledaoci će tako moći da vide najbolje predstave u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Zetskog doma, selekciju dugometražnih ostvarenja u produkciji crnogorskih autora, arhivske filmove i dokumentarne forme iz kontigenta Crnogorske kinoteke, koncerte Crnogorskog simfonijskog orkestra, video vođenja kroz izložbe Centra savremene umjetnosti Crne Gore, brojne priloge i video zapise naših kulturnih manifestacija, intervjue, diskusije itd…

Takođe, u saradnji sa nacionalnim kablovskim operaterima, oslanjajući se na tehnologiju „OnDemand” koja omogućava kreiranje svojevrsne baze multimedijalnog sadržaja, vrlo brzo omogućićemo građanima i na ovaj način uvid u sve naše programe koji tokom kampanje budu zastupljeni u šemi RTCG.

S obzirom na to da je jedan od ciljeva kampanje i motivisanje naših umjetnika na kreativnost iz sopstvenih domova, Ministarstvo kulture kreiraće i dodatni multimedijalni sadržaj, koji će obogatiti kampanju, a ujedno se približiti i mlađoj populaciji. Uradićemo to koristeći LIVE modul u okviru društvenih mreža i Youtube kanala. Kroz ovaj segment kampanje biće obuhvatićeni solo koncerti iz kuće naših poznatnih muzičara, live DJ setovi, takođe iz kuće, kao i kamerni koncerti namjenski kreiranih džez ili klasičnih sastava, zatim program „Umjetnost od kuće“, koji će obuhvatiti praćenje procesa nastajanja umjetničkog djela ili neki vid umjetničke edukacije, te monodrame, radio drame, čitanje bajki za najmlađe itd.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve