Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Ministarstvo kulture i medija predstavilo potencijalna rješenja kojima bi se postigao kompromis za rješavanje GKU

Predstavnici Ministarstva kulture i medija primili su danas u tom resoru predstavnike grupe umjetnika povodom situacije zbog Granskog kolektivnog ugovora (GKU)

Ministarstvo kulture i medija uputilo je predstavnike umjetničkog sektora da sve svoje potencijalne zahtjeve mogu dostaviti Odboru za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora (GKU).

Predstavnici Ministarstva kulture i medija primili su danas u tom resoru predstavnike grupe umjetnika povodom situacije zbog GKU.

Ministarstvo kulture i medija je predstavilo potencijalna rješenja kojim bi se dodatno sagledala specifičnost umjetničke grupe poslova i iznašla rješenja kojima bi se postigao kompromis za rješavanje ovog pitanja, a koji bi bio rezultat šireg konsultativnog procesa između pregovaračkih strana u procesu kolektivnog pregovaranja.

Granski kolektivni ugovor je u skladu sa propisima u procesu njegovog objavljivanja, te se nakon njegovog stupanja na snagu mogu tražiti potencijalna rješenja.

Sastanku su ispred Ministarstva kulture i medija prisustvovali sekretarka tog resora Marija Tomović, šefica kabineta Marija Ivanišević, načelinica službe za finansije i računovodstvo Ratka Đurović i Hristina Bošković PR.

Podsjećamo da je Granskim kolektivnim ugovorom, koji je usvojen na sjednici Vlade Crne Gore, predviđeno da će zarade zaposlenima u oblasti kulture biti povećane do 25 odsto.

Novim koeficijentima se izvršilo ujednačavanje zarada na istim ili sličnim poslovima i radnim mjestima u oblasti kulture, a koji zahtijevaju isti nivo, odnosno podnivo kvalifikacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve