Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Ministarstvo do kraja godine očekuje idejno rješenje za novi studentski dom u Nikšiću

Iz tog resora poručili su da se novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu te da idejno rješenje očekuju do kraja godine, a u međuvremenu najavljuju poboljšanje uslova postojećeg objekta

Kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu, planirana je izgradnja objekta novog studentskog doma u Nikšiću, odnosno izrada projektne dokumentacije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Iz tog resora poručili su da se novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu te da idejno rješenje očekuju do kraja godine, a u međuvremenu najavljuju poboljšanje uslova postojećeg objekta.

“Objekat će se graditi neposredno uz postojeći, a Ministarstvo je već preduzelo pripremne aktivnosti za stvaranje uslova za raspisivanje konkursa za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja, koji sprovodi Glavni državni arhitekt. U vezi s tim očekujemo, ukoliko sve bude kako je planirano, da do kraja ove godine možemo dobiti Idejno arhitektonsko rješenje, nakon čega će se pristupiti izradi Glavnog projekta i izboru izvođača radova”, naveli su u saopštenju.

Imajući u vidu da se, kako su kazali iz resora Miomira Vojinovića, novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu, i da postojeći objekat ne zadovoljava potrebe studentske populacije u Nikšiću, odnosno kapacitet i uslovi u postojećoj menzi nijesu zadovoljavajući, Ministarstvo je procijenilo da je “neophodno proširiti postojeće kapacitete menze i poboljšati uslove u samom objektu”.

“U tom smislu, pristupilo se izradi projektne dokumentacije, kako bi se proširili kapaciteti trpezarijskog bloka, poboljšali uslovi u samoj kuhinji kroz adaptaciju i nabavku opreme, kao i adaptaciju svih toaleta, kako za zaposlene tako i za studente. Odmah nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova i nabavku opreme. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, svi radovi će biti završeni i oprema nabavljena najkasnije do početka septembra mjeseca ove godine”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve