Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Ministarstvo: Crna Gora ispunila obaveze iz oblasti antidopinga

Ovo je, kako navode, zvanično potvrđeno u pismu koji je Komisija za antidoping primila od Kancelarije UNESCO-a u decembru 2022

Zahvaljujući zajedničkim naporima Ministarstva sporta i mladih i Komisije za antidoping, Crna Gora se ponovo našla na listi zemalja koje su usaglašene sa UNESCO Konvencijom protiv dopinga u sportu i koje su ispunile obaveze propisane ovim dokumentom, saopšteno je iz Ministarstva.

Ovo je, kako navode, zvanično potvrđeno u pismu koji je Komisija za antidoping primila od Kancelarije UNESCO-a u decembru 2022.

“Iz Komisije za antidoping su istakli da su jako zadovoljni što su za kratko vrijeme od njihovog formiranja kao i izbora rukovodećih organa, dobili potrebna sredstva od resornog Ministarstva sporta i mladih za rad, sa kojim inače imaju odličnu saradnju i što su postigli rezultate koji su doveli do pozitivne ocjene UNESCO-a u pogledu usklađenosti sa propisima koji regulišu ovu oblast.

Oni su zaključili da je ovo vjetar u leđa da nastave još snažnije u 2023. godini rad na implementaciji standarda iz oblasti antidopinga i Crnu Goru pozicioniraju na mjesto koje zaslužuje”, piše u saopštenju ovog resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve