Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Ministar rusofil Vojinović nastavlja s diskriminacijom FCJK

Ministar Vojinović posao temeljnoga i organizovanoga satiranja Crne Gore sprovodi uz svesrdnu podršku predśednika Vlade Crne Gore, najvećega izdajnika na toj funkciji nakon Andrije Radovića

Piše: Stefan Todorović

Ministar iz Socijalističke narodne partije Crne Gore Miomir Vojinović u Vladi Dritana Abazovića nastavlja svoj diskriminatorski i nezakonit odnos prema Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, ne isplaćujući profesorima zakonom utvrđene zarade. Vojinović nije ministar crnogorske Vlade jer, da jeste, radio bi u interesu crnogorske prosvjete i kulture, već je upravo samo ministar SNP i dosljedni nastavljač proruske i velikosrpske bjelaško-četničke ideologije u Crnoj Gori čiji je cilj nestanak svake crnogorske osobenosti, od kulturne, jezičke, vjerske do državne – kako bi se tako obezličena Crna Gora nesmetano utopila u Srpski svet, kao što su je nekad njegovi ideološki prethodnici utapali u Veliku ili Homogenu Srbiju.

Ministar Vojinović posao temeljnoga i organizovanoga satiranja Crne Gore sprovodi uz svesrdnu podršku predśednika Vlade Crne Gore, najvećega izdajnika na toj funkciji nakon Andrije Radovića. Dritan Abazović je dosad Crnoj Gori blokirao evropski put i cjelokupno sakralno pravoslavno duhovno i materijalno bogatstvo prepisao na Beogradsku patrijaršiju dok je Andrija Radović Srbiji prodao i predao cijelu Crnu Goru. Potraje li vladavina Dritana Abazovića, nesumnjivo će doseći uspjehe svoga duhovnog blizanca po izdajstvu.

Permanentni napadi na Fakultet za crnogorski jezik i književnost praćeni društvenom i medijskom difamacijom profesora toga Fakulteta predstavljaju eklatantan primjer progoniteljskoga odnosa vladajuće većine, koja je zapośela Crnu Goru nakon tridesetoavgustovskih izbora, prema crnogorskim institucijama, osobito prema prosvjetnim i kluturnim institucijama i organizacijama koje se bave proučavanjem, očuvanjem i afirmacijom crnogorske kulture i jezika, kao i eklatantan primjer njihova progoniteljskog odnosa prema pojedincima koji se beskompromisno bore i zalažu za evropsku i građansku Crnu Goru.

Upravo najveću prijetnju trenutnoj vladajućoj većini u Crnoj Gori predstavljaju slobodne institucije i slobodnomisleći ljudi svjesni crnogorske državne i kulturne samosvojnosti poput Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i njegovih profesora nepomirljivo suprotstavljenih vazalnoj i inferiornoj svijesti koja je nedavno javno demonstrirana u Skupštini Srbije. A nadasve nepomirljivih sa zločinačkom sviješću dvojice ministara SNP, koju su demonstrirali na proslavi neustavnoga dana Republike Srpske, a čiju svijest i stavove „cijeni i poštuje“ premijer u tehničkome mandatu Dritan Abazović.

Zaboravljaju sljedbenici bjelaško-četničke ideje i izdajničke politike kako je njihova ideologija dva put pobijeđena 1945. i 2006. godine. Biće pobijeđena opet! A ministru Vojinoviću poručujemo da je na dobrome putu da se pridruži sestri u svetosavskom četništvu Vesni Bratić pred sudskim organima Crne Gore.

Smrt fašizmu, sloboda jeziku!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
17.01.2023-09:18 09:18

SVAKODNEVNI TEROR SRPSKIH UGNJETAČA I NJIHOVIH PODLIH POMAGAČA, koji su zahvaljujući nežnom odnosu DPS, SDP,, LSCG i sl., prma njima, na krilima zločina i nasilja okupirali Crnu Goru, POSTAJE NEPODNOŠLIV. DPS, SDP, LSCG i sl. sve su uradile da rasplinu i otupe i uguše svaki otpor MRSKOM SRPSKOM OKUPATORSKOM NEPRIJATELJU. Ali đe je sad POKRET IMA NAS! Zašto se ne pokrenu snažne demonstracije protiv TERORIZMA SRBIJE I NJENIH SLUGA U CRNOJ GORI.? Od podrške bezličnog Mila Đukanovića i njegovog DPS, od bledunjavog, plutajućeg SDP i njegovih twitter vedeta, od smrznutog LSCG i njegovih isparljivih našljednika, od nemušte, stidljive, nesposobne crnogorske… Pročitaj više »