Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Milošević: Šverc duvana teško dokazati, uglavnom strada vozač

''Ali zaplijenjenim kontejnerima kojih je do sada bilo 150, pa iako niko nije uhapšen, kriminalne grupe budu udarene po džepu, jer svaki zaplijenjeni kontejner je 200 hiljada eura izgubljenih za tu grupu''

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, govorio je o švercu cigareta i poteškoćama da se dokaže to teško krivično djelo na 15. Regionalnom evroatlantskom kampu, REACT, koji je u organizaciji ALFA Centra počeo danas na Žabljaku.

On je kazao da je u šverc cigareta uključen veliki broj osoba, te da uglavnom strada vozač.

“Ali zaplijenjenim kontejnerima kojih je do sada bilo 150, pa iako niko nije uhapšen, kriminalne grupe budu udarene po džepu, jer svaki zaplijenjeni kontejner je 200 hiljada eura izgubljenih za tu grupu”, kazao je Milošević.

On smatra da politička turbulencija uvijek dobro pogoduje kriminalu, te dodao da je borbi protiv kriminala potrebna planski stabilna Vlada.

Odgovarajući na pitanje o dobrim i lošim stranama Otvorenog Balkana, Milošević je kazao da je to sa racionalnog aspekta dobro za Crnu Goru, ali da moraju biti oprezni i naći model kako da se država zaštiti i spriječi šverc.

Istakao je porast poreske naplate, rast PDV za 25 odsto kao i mogućnost formiranja poreske policije koja bi se bavila utajom poreza.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve