Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Milošević danas kod sudije za istragu

Miloševiću je juče, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, određeno je zadržavanje do 72 sata

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević danas će biti sproveden kod sudije za istragu.

On je prije dvije noći uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru istrage o državnom švercu cigareta, zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Miloševiću je juče, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, određeno je zadržavanje do 72 sata i biće predloženo da mu sud odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ometanja postupka uticanjem na svjedoke.

Milošević je na saslušanju pred državnim tužiocem iznio odbranu i odgovarao na pitanja u prisustvu izabranog branioca.

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

On je bio uhapšen i početkom oktobra u akciji Specijalnog tužilaštva zaustavljanja krijumčarenja cigareta koje je realizovano prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću.

Osim Miloševića, tada je uhapšeno još nekoliko osoba. Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene. On je tada pušten nakon saslušanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve