Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Milo Božović ostaje u pritvoru

Božoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva

Apelacioni sud potvdio je odluku kojom je predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću određen pritvor do 30 dana nakon što je prošlog petka protiv njega donijeta naredba o pokretanju istrage za stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge.

Božoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Prema izvorima iz dosadašnje istrage koja je vođena u saradnji sa Europolom, Božović je već duže označen kao osoba koja ima veze sa trgovinom narkoticima.

Božović je uhapšen prošlog četvrtka u porodičnoj kući u centru Budve, nakon čega su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja izvršili pretres njegove kuće i kancelarije u Opštini Budva.

Potom je sproveden u Podgoricu gdje je jedno vrijeme proveo u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja a nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu u četvrtak veče mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Božović je u Specijalnom tužilaštvu negirao sve optužbe, a njegov advokat Miroje Jovanović tada je saopštio medijima da smatra da je hapšenje politički motivisano.

Podsjetimo, odbornici u Skupštini Opštine Budva usvojili su danas ”Odluku o zaštiti interesa građana i obezbjeđenje nesmetanog funkcionisanja organa lokalne uprave”, koja je predložena inicijativom više od 4.000 potpisa građana, a kojom traže puštanje predsjednika te lokalne uprave Mila Božovića na slobodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve